Spelersprofielen
Spelersprofielen
 
 
© René Lagerwaard

Erik Meijs

© René Lagerwaard+

Erik is op 7-jarige leeftijd begonnen met badmintonnen bij Dropshot uit Den Haag. Hij speelde gedurende langere tijd in de anonimiteit, totdat hij werd gescout door het Haagse DKC en de Badminton Academy Zuid-Holland.

Pas op 17-jarige leeftijd trad hij toe tot de Nationale Jeugdselectie. In diezelfde periode stapte hij ook over naar BC Duinwijck uit Haarlem. In 2011 behaalde hij met het eerste team van Duinwijck de hattrick: het landskampioenschap, de beker en het Europese kampioenschap voor landskampioenen. Vanaf september 2013 speelt Erik in de Duitse competitie. Hij speelt daar op het hoogste niveau, de Bundesliga voor BC Beuel uit Bonn. Een belangrijke stap in zijn ontwikkeling.

Vanaf 2008 t/m juni 2011 maakte Erik deel uit van de Nationale Selectie in Papendal en trainde en woonde hij op Papendal. Hij volgde ook een studie fysiotherapie. In 2010 werd hij Nederlands jeugdkampioen in de herenenkel. Erik heeft grote ambities in dit onderdeel en wil tot de absolute top gaan behoren op internationaal niveau. Daarvoor is een zeer lange weg te gaan. Is het een utopie om dit te bereiken of is het echt mogelijk? Erik gelooft er heilig in en heeft grote doelen gesteld vanuit het motto: No goals, no future!

Om dit te bereiken zijn grote stappen nodig en moet 'out of the box' gedacht worden. Dat heeft hij gedaan. In juli 2011 is hij op eigen initiatief uit de nationale badmintonselectie gestapt en heeft hij een eigen privéteam opgericht, TEAM Meijs. Hij is gestopt met zijn studie en is fulltime professioneel badmintonspeler geworden.

Erik timmert nu flink aan de weg met zijn twee persoonlijke coaches Roy Calbo en Fred van Wankum. Daarnaast werkt Erik samen met diverse coaches in het buitenland en traint hij regelmatig in het buitenland. In de afgelopen jaren is hij flink gestegen in de internationale ranking. Eind 2014 heeft hij de top 90 bereikt. Erik heeft inmiddels ook twee keer aan de Wereldkampioenschappen deelgenomen en speelt vele internationale toernooien per jaar. In het seizoen 2013-2014 heeft hij ook een aantal malen kwartfinales gehaald. In het seizoen 2014-2015 hoopt Erik verder door te breken en aan te klampen bij de subtop.

Hoofddoel voor Erik is het bereiken van een hoge internationale ranking en uiteindelijk een top 20 positie. Daarmee zal hij kunnen deelnemen aan de hoogste categorie toernooien, de Super Series. Daarmee komen ook de Olympische Spelen dichter in beeld. De Spelen in Rio zullen nog te vroeg zijn, dus voor Erik gaat het om de Spelen van 2020 in Japan.

En in eigen land hoopt hij natuurlijk de komende jaren de finale te halen tijdens de Nederlandse kampioenschappen en de nieuwe nummer 1 van Nederland te worden.

NAAM Erik Meijs
GESLACHT man
GEBOREN 20 april 1991
SELECTIE onafhankelijke speler
SPONSOR Victor
WEBSITE www.erikmeijs.com
@MeijsErik Erik Meijs op facebook

Artikelen met Erik Meijs