badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Spelersprofielen
Spelersprofielen
 

Erik Meijs

niet (meer) actief

Erik is op 7-jarige leeftijd begonnen met badmintonnen bij Dropshot uit Den Haag. Hij speelde gedurende langere tijd in de anonimiteit, totdat hij werd gescout door het Haagse DKC en de Badminton Academy Zuid-Holland. In 2016 werd Erik Meijs voor het eerst Nederlands Kampioen mannenenkel.

Klik hier om de spelersbiografie van Erik te lezen.

Erik Meijs
© René Lagerwaard
Erik Meijs
© René Lagerwaard +

 

NAAM Erik Meijs
LEEFTIJD 26 jaar
VOORKEUR rechtshandig
SELECTIE voormalig onafhankelijke speler
SPONSOR Victor
WEBSITE www.erikmeijs.com
SOCIAL @MeijsErik Erik Meijs op facebook

Biografie

NOOT VAN DE REDACTIE: Erik Meijs is op 16 november 2017 om het leven gekomen bij een noodlottig verkeersongeval in Duitsland. We houden deze profielpagina in stand met de informatie zoals die actueel was.

Pas op 17-jarige leeftijd trad hij toe tot de Nationale Jeugdselectie. In diezelfde periode stapte hij ook over naar BC Duinwijck uit Haarlem. In 2011 behaalde hij met het eerste team van Duinwijck de hattrick: het landskampioenschap, de beker en het Europese kampioenschap voor landskampioenen. Vanaf september 2013 speelt Erik in de Duitse competitie. Hij speelt daar op het hoogste niveau, de Bundesliga voor BC Beuel uit Bonn. Een belangrijke stap in zijn ontwikkeling.

Vanaf 2008 t/m juni 2011 maakte Erik deel uit van de Nationale Selectie in Papendal en trainde en woonde hij op Papendal. Hij volgde ook een studie fysiotherapie. In 2010 werd hij Nederlands jeugdkampioen in de herenenkel. Erik heeft grote ambities in dit onderdeel en wil tot de absolute top gaan behoren op internationaal niveau. Daarvoor is een zeer lange weg te gaan. Is het een utopie om dit te bereiken of is het echt mogelijk? Erik gelooft er heilig in en heeft grote doelen gesteld vanuit het motto: No goals, no future!

Om dit te bereiken zijn grote stappen nodig en moet 'out of the box' gedacht worden. Dat heeft hij gedaan. In juli 2011 is hij op eigen initiatief uit de nationale badmintonselectie gestapt en heeft hij een eigen privéteam opgericht, TEAM Meijs. Hij is gestopt met zijn studie en is fulltime professioneel badmintonspeler geworden.

  • Delen: 
  • twitter
  • facebook

Artikelen met Erik Meijs