Spelersprofielen
Spelersprofielen
 
 
© Edwin Sundermeijer

Joey Lie

© Edwin Sundermeijer+

Ik ben Joey Lie, 16 jaar oud: geboren op 9 juni 1998. Sinds mijn 12e speel ik badminton. Ik ben lid bij badminton vereniging Slotermeer.

Via de BVKM (Belangenvereniging Van Kleine Mensen) kwam ik erachter dat er een sportdag werd georganiseerd waar onder andere badminton een onderdeel was. Ik kwam daar kijken en mocht meedoen van Annie van Daal (Bondscoach Aangepast Badminton) die daar badminton les gaf aan kleine mensen.

In Nederland waren er nog geen wedstrijden in deze klasse georganiseerd, maar daar kwam verandering in. Ik kreeg, na de sportdag, een bericht van BVKM dat er een toernooi werd georganiseerd met de categorie kleine mensen. Op het Utrechtse toernooi Aangepast Badminton behaalde ik de eerste plaats. Daarna had Annie mij gevraagd of ik mee wilde doen aan een internationaal toernooi in Mallorca, waar ik met veel plezier aan mee heb gedaan.

Ik heb ook meegedaan met de NK Aangepast Badminton in Veenendaal waarbij ik 1e werd. Nadat ik Nederlands kampioen ben geworden op de NK in Veenendaal heeft Annie mij geselecteerd voor de Nationale Selectie Aangepast Badminton. Ik heb twee jaar lang reguliere competitie gespeeld maar ben daar mee gestopt omdat ik het leuker vind om met de kleine mensen en de selectie Aangepast Badminton te trainen.

Ik hoop later dat er meer kleine mensen aan badminton doen. Mijn droom is om deel te nemen aan de Paralympische Spelen in Tokyo 2020.

NAAM Joey Lie
GESLACHT man
GEBOREN 9 juni 1998
SELECTIE aangepast badminton
Joey Lie op facebook

Artikelen met Joey Lie