badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Spelersprofielen
Spelersprofielen
 

Jordy Brouwer von Gonzenbach

niet (meer) actief

Ik ben Jordy Brouwer von Gonzenbach. Geboren en getogen in het Brabantse Rijen, waar ik het nog altijd naar mijn zin heb.

Klik hier om de spelersbiografie van Jordy te lezen.

Jordy Brouwer von Gonzenbach
© Alex van Zaanen
Jordy Brouwer von Gonzenbach
© Alex van Zaanen +

 

NAAM Jordy Brouwer von Gonzenbach
LEEFTIJD 36 jaar
SELECTIE voormalig onafhankelijke speler aangepast badminton
SPONSOR Carlton
WEBSITE www.jordybrouwer.nl
SOCIAL @jordybrouwer Jordy Brouwer von Gonzenbach op facebook Jordy Brouwer von Gonzenbach op instagram

Biografie

Sinds mijn 17e badminton ik in een rolstoel. In de eerste twee jaar alleen wedstrijdtraining, zonder dat er een band was met de club. Na een stop van 7 jaar heb ik de sport weer opgepakt. Eerst bij TTV Irene in Tilburg, waarbij het vooral om de gezelligheid ging. Al snel heeft Anneke Wansink mij geïntroduceerd bij de nationale selectie. Later maakte ik de overstap naar BC Bever in Rijen, waar het aangepast badminton net een boost kreeg. Hier ben ik nog altijd lid.

Vanuit de nationale selectie heb ik sindsdien meerdere malen namens Nederland uit mogen komen op internationale toernooien, met wisselend succes. Het hoogtepunt was een gouden plak op het EK Dortmund in 2012, voor het mixed dubbel met Ilse van de Burgwal. Het WK in 2013 zorgde er onder andere voor dat ik mijn training anders ben gaan aanpakken en de hulp heb ingeschakeld van onder meer Stinne Rasmussen en Leon Florentinus. Dit had onder andere het resultaat dat ik in 2014 brons won op alle onderdelen op het EK in Murcia.

Mijn voornaamste doel is om bekendheid te geven aan de mooie sport. Helaas is het aangepast badminton nog niet breed bekend. Samen met mijn club en andere para-badmintonners, proberen we regelmatig clinics en demo's te geven in het hele land. Daarnaast helpt het ook dat het IPC para-badminton heeft verkozen om voor het eerst aan de paralympics in 2020 mee te mogen doen. Het is nog altijd een droom om hieraan mee te mogen doen en hopelijk een droom die werkelijkheid mag worden!

  • Delen: 
  • twitter
  • facebook

Artikelen met Jordy Brouwer von Gonzenbach