badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Spelersprofielen
Spelersprofielen
 

Megan Hollander

De rechtshandige badmintonspeelster Megan Hollander is 20 jaar oud en ze wordt gesponsord door Yonex.

Klik hier om de spelersbiografie van Megan te lezen.

Megan Hollander
Megan Hollander

 

NAAM Megan Hollander
LEEFTIJD 20 jaar
VOORKEUR rechtshandig
SELECTIE nationale parabadminton selectie
SPONSOR Yonex
SOCIAL Megan Hollander op facebook Megan Hollander op instagram

Biografie

1. Hoe vind je het om fulltime op Papendal te komen trainen en wat zijn je verwachtingen?

Ik vind het heel spannend om fulltime op papendal te gaan trainen maar ben ook super enthousiast. Het is iets nieuws en voor mij na de afgelopen maanden een nieuwe start van een leuke maar ook zware periode. Ik verwacht dat het zwaar gaat worden met af en toe een lolletje er bij om de sfeer erin te houden. Maar ik denk wel onder begeleiding van Eefje dat we alle 3 nog ver kunnen komen in de (para) badminton wereld!

2. Wat is je doel op korte en lange termijn

Mijn doel op korte termijn is toch wel het verbeteren van mijn techniek. Ik ben er achtergekomen dat ik nog best veel kennis mis en dit is de basis die ik nodig heb om beter te gaan worden. Mijn doel op lange termijn is toch echt wel het halen van de paralympische spelen. Hier droom ik al 3 jaar van en nu ik de kans krijg om die droom misschien wel waar te gaan maken hier op papendal grijp ik die natuurlijk met 1 hand aan.

3. Kan je uitleggen wat jouw handicap precies inhoudt?

Ik ben geboren zonder mijn linkeronderarm. Tijdens de zwangerschap heb ik tegen de baarmoederwand aan gelegen waardoor mijn arm niet meer verder kon groeien. Standing Upper in mijn klasse betekent dan ook dat ik staand speel en dat mijn handicap boven mijn middel zit.

4. Wat is het verschil in jouw optiek tussen para-badminton en het gewone programma?

Het verschil tussen parabadminton & gewoon badminton zit hem denk ik in het feit dat je bij para badminton in 6 verschillende klasses kan spelen. WH1, WH2 en SL3 spelen bijvoorbeeld maar op een halve baan terwijl SL4, SU5 en SS6 op een hele baan spelen. En ondanks dat iedereen anders is zijn we toch heel gewoon. Bij gewoon badminton zijn alle regels hetzelfde, iedereen speelt hele baan en speelt ook tegen dezelfde mensen. Bij para badminton speelt SL3-SU5 nog wel eens tegen elkaar in de dubbel. Meer diversiteit maakt het zwaarder maar soms ook veel leuker!

5. Wat is je droom (op sportgebied, maar ook buiten je sport)?

Mijn grootste droom op sportgebied is toch wel het halen van eventueel meerdere paralympische spelen. Sowieso Tokio in 2020 en Parijs in 2024 en wie weet nog wel Los Angeles in 2028! Mijn grootste droom buiten sportgebied is dat ik later gewoon lekker kan genieten met mijn man, kinderen en de rest van mijn lieve familie!

Bron: Badminton Nederland

  • Delen: 
  • twitter
  • facebook

Artikelen met Megan Hollander