Spelersprofielen
Spelersprofielen
 
 

Headlines met Tim Quartel

Tim Quartel

niet (meer) actief

Sinds ongeveer mijn zesde levensjaar ben ik lid van de aangepaste sportvereniging Redeoss te Delft. Na hier mijn zwemdiploma's behaald te hebben ben ik binnen de vereniging op zoek gegaan naar een andere sport om te beoefenen.

Ik kwam al snel uit bij badminton, waar ik nog steeds met plezier traning in krijg van oud-kampioen Lenie ten Hulscher en haar echtgenoot Bert van der Lubbe.

Na een aantal jaren ben ik toernooien gaan spelen in het aangepast badmintoncircuit, waar ik na een aantal seizoenen Nederlands Kampioen in de B-klasse ben geworden en dus promoveerde naar de A-klasse. Sinds seizoen 2014/2015 maak ik deel uit van de Nederlandse Selectie, waar ik door goede trainingen aanzienlijk beter ben gaan spelen. Ik kijk er naar uit om in seizoen 2015/2016 mijn eerste internationale toernooien te gaan spelen!

Mijn doel is het halen van de Paralympische Spelen te Tokyo in 2020 waar aangepast badminton voorhet eerst onderdeel van zal zijn. Ook probeer ik zoveel mogelijk exposure te zoeken voor de sport door mee te doen met clinics, en 'reguliere' toernooien of evenementen.

NAAM Tim Quartel
GESLACHT man
GEBOREN 27 december 1987
SELECTIE voormalig aangepast badminton
Tim Quartel op facebook

Artikelen met Tim Quartel