Hoe ziet een outdoor badmintonshuttle eruit?

Hoe ziet een outdoor badmintonshuttle eruit?

Een outdoor badmintonshuttle (een AirShuttle) lijkt enigszins op een gewone badmintonshuttle en heeft speciale eigenschappen om invloeden van de wind te weerstaan. Een outdoor badmintonshuttle is speciaal gemaakt voor buitenbadminton.

Tijdens het Outdoor Badminton Festival 2019 is de officiële outdoor badmintonshuttle in gebruik genomen door Badminton Nederland.

Wat zijn de kenmerken van een outdoor badmintonshuttle?

De outdoor badmintonshuttle die Badminton Nederland gebruikt tijdens het Badminton Festival 2019 heeft een gele 'dop' en een felpaarse 'kelk' met grote, luchtdoorlatende openingen. De BWF introduceerde deze shuttle in mei 2019 als de AirShuttle.

De uiterste rand heeft net als een gewone badmintonshuttle kleine openingen, maar voorziet in de noodzakelijke hoeveelheid luchtweerstand.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!