Hoe ziet een outdoor badmintonshuttle eruit?

Hoe ziet een outdoor badmintonshuttle eruit?

Een outdoor badmintonshuttle (een AirShuttle) lijkt enigszins op een gewone badmintonshuttle en heeft speciale eigenschappen om invloeden van de wind te weerstaan. Een outdoor badmintonshuttle is speciaal gemaakt voor buitenbadminton.

Tijdens het Outdoor Badminton Festival 2019 is de officiële outdoor badmintonshuttle in gebruik genomen door Badminton Nederland.

Wat zijn de kenmerken van een outdoor badmintonshuttle?

De outdoor badmintonshuttle die Badminton Nederland gebruikt tijdens het Badminton Festival 2019 heeft een gele 'dop' en een felpaarse 'kelk' met grote, luchtdoorlatende openingen. De BWF introduceerde deze shuttle in mei 2019 als de AirShuttle.

De uiterste rand heeft net als een gewone badmintonshuttle kleine openingen, maar voorziet in de noodzakelijke hoeveelheid luchtweerstand.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!