clubzoeker

Degradatie The Flying Shuttle '57 steeds dichterbij

Degradatie The Flying Shuttle '57 steeds dichterbij

Monique Broeke kon er uiteindelijk niet meer omheen. The Flying Shuttle '57 kan degradatie uit de eredivisie badminton bijna niet meer ontlopen na de nederlaag in Den Haag tegen BC DKC. Het werd 5-3.

Ken je BC Delft al?

Door het verlies staat de Bergse hekkensluiter nu elf punten achter op BC DKC, de nummer voorlaatst in de competitie.

Monique Broeke speelde zaterdag voor het eerst sinds maanden weer twee wedstrijden. De topspeelster is weliswaar hersteld van haar blessure, maar een longontsteking en een gekneusde rib wierpen haar de afgelopen weken toch weer terug. Ze verscheen dan ook bepaald niet fit aan de wedstrijden.

Met Sharon Bindels won ze niettemin het vrouwendubbel. De single was andere koek. Na een gewonnen eerste set moest ze halverwege de tweede opgeven. "Het was eigenlijk niet verantwoord om te spelen", gaf ze na naderhand toe.

Roel Janssen zorgde ook voor een winstpartij. Eentje om in te lijsten. In zijn single sloeg hij Ruben Wijers beheerst van zich af in twee sets: 21-11 en 21-17. Voor de andere singlespelers was geen overwinning weggelegd.

Simon van Opstal rook aan de winst in de eerste set (23-21) tegen Bouke van Bergen Bravenboer, maar werd in de tweede van het kastje naar de muur gestuurd (21-9). Zijn levenspartner Sarah Lammers kwam haar vormdip van de voorbije weken niet te boven tegen Kimberly Gardien en bleef met 21-15 en 21-7 als kansloze figurant achter.

In de mix snoepte The Flying Shuttle '57 de thuisploeg nog een puntje af. Onno Quik en Lammers versloegen Robbert de Keijzer en Veerle Wijers in drie sets. De mix van Janssen en Bindels was van een acceptabel niveau, maar Van Bergen Bravenboer en Tak Ling Lam waren te sterk voor de Bergenaren.

Door de inmiddels fors opgelopen achterstand op BC DKC, weet The Flying Shuttle '57 dat degradatie naar de eerste divisie een kwestie van tijd is. Op dat niveau zal het Bergse team overigens weer wel een hoofdrol kunnen claimen. Broeke gaf dat op haar wijze weer: "Te goed voor de eerste divisie, te zwak voor de eredivisie."

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Meer artikelen over the flying shuttle '57