The Flying Shuttle probeert het nog maar eens

The Flying Shuttle probeert het nog maar eens

Tak Chin Lam speelt komend seizoen namens Flying Shuttle '57 in de eredivisie. Hier speelt ze een gemengd dubbel samen met TFS-steunpilaar Simon van Opstal. foto Alex van Zaanen

Badmintonclub The Flying Shuttle '57 (TFS '57) speelt komend seizoen ondanks degradatie toch weer in de eredivisie.

clubzoeker

Ken je BC Shuttlek al?

Misschien tegen beter weten in, maar de club uit Bergen op Zoom heeft besloten gebruik te maken van de plaats van BC Smashing, dat om financiële redenen niet mee wil doen op het hoogste niveau. "Onze sportieve ambitie is doorslaggevend geweest, we gaan het nog een keer proberen", zegt Christ de Rooij, woordvoerder van TFS '57.

Ongeveer een jaar geleden benaderde de nationale badmintonbond de Bergse club over een plek in de eredivisie. TFS '57 werd dat seizoen tweede in de eerste divisie, maar omdat BC Culemborg zich terugtrok uit de eredivisie, kwam er een plek extra vrij. Die werd afgelopen seizoen ingenomen door de Bergse ploeg die, zo bleek, erg moesten wennen aan het spelniveau. Zo erg dat TFS '57 afgelopen seizoen kansloos was in de strijd tegen degradatie.

Nu doet zich eenzelfde scenario voor. Flying Shuttle zou volgend jaar eigenlijk in de eerste divisie uit moeten komen, maar is opnieuw gevraagd in de eredivisie te spelen. Dit keer omdat BC Smashing een plek op het hoogste niveau financieel niet rond krijgt. "Je budget moet het toelaten. Deelname aan de eredivisie is duurder dan spelen in de eerste divisie", zegt De Rooij.

De Brabantse badmintonners kunnen het zich wel permitteren om op het hoogste niveau te spelen. "Voordat we vorig seizoen naar de eredivisie gingen, hebben we een aantal nieuwe sponsorcontracten afgesloten. Met de kans op handhaving in het achterhoofd hebben we veelal gekozen voor tweejarige contracten." Dit biedt de club de nodige financiële zekerheid.

Toch zal er iets drastisch moeten veranderen binnen de club die het afgelopen seizoen bijna alles verloor en tot overmaat van ramp sterspeler Monique Broeke afscheid zagen nemen. De Roosendaalse verliet het team omdat ze in de eredivisie wilde blijven spelen. Ze had het gevoel dat de selectie van niet bereid was daar alles voor te geven. Volgens De Rooij is dat wel zo. "Komend seizoen keert William van der Maas terug als hoofdtrainer. Hij heeft met alle spelers gesprekken gehad. Iedereen gaat zich tweehonderd procent inzetten. We willen niet weer elke week met 8-0 of 0-8 verliezen." Het vertrek van Broeke heeft de club intern opgevangen door de 24-jarige Tak Chin Lam door te schuiven naar het eerste team. "Vorig jaar speelde zij bij afwezigheid van Broeke ook een paar wedstrijden. Met haar pakten we ook punten. Dat geeft vertrouwen voor komend seizoen", zegt De Rooij enigszins hoopvol.

Het vertrouwen moet, samen met een jaar eredivisie-ervaring, zorgen voor een succesvoller seizoen dan het vorige. "Daarnaast zijn er bij een aantal clubs wat topspelers vertrokken. We denken dat de kans op handhaving daardoor groter is dan vorig seizoen."

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Meer artikelen over tfs'57