OroDenmark zomerkamp van 2018: minder weken, meer kwaliteit

OroDenmark zomerkamp van 2018: minder weken, meer kwaliteit

We hebben besloten om het zomerkamp te gaan verkorten. Het is voor de vaste staf behoorlijk zwaar om zes weken lang elke dag weer tussen de zes en acht uur persoonlijke training te geven en dat is nu precies wat we graag willen doen met één trainer per baan de hele dag door.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het komt de kwaliteit dus ten goede als we het kamp iets inkorten naar vier of vijf weken. Deze beslissing heeft ook gevolgen voor het aantal deelnemers dat we kunnen hebben, want er zijn minimaal 20% minder plaatsen beschikbaar dan dit jaar.

De reservering voor plaatsen is nu al open, pas in november moet er beslist worden welke weken de spelers willen komen om zeker te zijn van een plaats. Spelers die twee, drie of meerdere weken willen komen hebben voorrang, iedereen die op OroDenmark is geweest weet dat je dan pas echt vooruitgang zal boeken. Een week is leuk maar veel te kort om alle nieuwe stof tot je te nemen.

Waarom is OroDenmark zoveel anders dan welke training waar dan ook? We werken met vier elite en nog eens vier of meer assistent coaches. Je staat elke dag urenlang op de baan met je eigen trainer die werkt aan techniek, tactiek en voetenwerk. We hebben deelnemers uit de hele wereld: er worden meer dan acht verschillende talen gesproken, het beste uit deze landen word in de training verwerkt.

Op je clubtraining ben je met misschien 20 spelers op 1 coach en heb je als je geluk heb vijf minuten persoonlijke aandacht per training. Als je drie clubtrainingen per week hebt, dan heb je dus 65 minuten persoonlijke aandacht per maand: dat geeft ongeveer 12 uur per jaar. Op OroDenmark heb je deze hoeveelheid aandacht al binnen twee dagen en je krijgt deze aandacht van verschillende invalshoeken van net zoveel verschillende toptrainers. Ook al is de training vaak fysiek niet erg zwaar dan toch wordt het vermoeiend om zoveel informatie te verwerken. Het is veel te veel om te onthouden dus moet je dingen opschrijven of er video-opnames van maken.

We starten ook weer met een nieuwe groep voor de DGI 1 & 2 trainersopleiding, zodat er meer trainers komen die ook in hun thuislanden de kennis vanuit OroDenmark kunnen doorgeven. Voor volgend jaar zijn er vier plaatsen beschikbaar, de opleiding zal ongeveer één jaar duren met huiswerk, opdrachten en praktijk op OroDenmark.

Voor reserveringen en / of meer informatie schrijf naar rondanielsoro@gmail.com of bekijk de OroDenmark-pagina.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!