badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Spelersprofielen
Spelersprofielen
 

Badmintonspelers

De topspelers van Nederland, zoals Mark Caljouw, Gayle Mahulette en Selena Piek hebben op badmintonline.nl hun eigen profielpagina. Lees alles over jouw badmintonidool!

Nationale selectie senioren

De Nationale Senioren Selectie van Badminton Nederland traint dagelijks op Papendal onder leiding van de bondscoaches. Op het Olympisch Sport Centrum Papendal vinden naast baantrainingen, ook kracht- en looptrainingen plaats.

 

Nationale parabadminton selectie

We hebben in Nederland een nationale selectie voor parabadminton die meedoet aan internationale toernooien om de Nederlandse eer te verdedigen. Eefje Muskens treedt op als bondscoach van deze parabadmintonners.

 

Nationale jeugdselectie U19 (Jong Oranje)

In de Nationale Jeugdselectie U19 (ook wel bekend als S-1, inclusief enkele U17-spelers) trainen en spelen de toptalenten van Badminton Nederland op Papendal. Trainingen zijn een dagvullend programma dat door de meeste spelers gecombineerd wordt met studie in de directe omgeving van Papendal zodat ook een aantal wekelijkse trainingssessies met de senioren afgewerkt kan worden.

 

Nationale jeugdselectie U17

In de Nationale Jeugdselectie U17 trainen en spelen de talenten van Badminton Nederland, in de leeftijd tot 17 jaar. Sommige spelers uit deze selectie zijn reeds geselecteerd voor het toptalentenprogramma op Papendal. Deze spelers trainen op Papendal en volgen hun opleiding in Arnhem.

 

Nationale jeugdselectie U15

In de Nationale Jeugdselectie U15 trainen en spelen de talenten van Badminton Nederland, in de leeftijd tot 15 jaar Het is de jongste Nationale Selectie van Badminton Nederland. Spelers worden geselecteerd uit de regionale Badminton Academy's.

 

Onafhankelijke spelers

Er is natuurlijk ook een aantal spelers buiten de nationale selecties dat deelneemt aan internationale toernooien. Zij zorgen zelf voor financiering, training, sparring en toernooivoorbereiding.

 

Onafhankelijke spelers parabadminton

Dit zijn de spelers die wél internationale toernooien spelen, maar geen onderdeel uitmaken van de nationale parabadminton selectie in Arnhem.

 

Niet (meer) actief

Deze spelers zijn niet langer (internationaal) actief bezig met topsport of langdurig geblesseerd of spelen niet meer met de Nederlandse nationaliteit. In dit overzicht zie je ook spelers die de nationale (jeugd)selectie inmiddels - gedwongen of vrijwillig - hebben verlaten.