SportSport

Buitenkans: schrijf je in voor de VBO-Denemarken opleiding tot badmintonspecialist

Buitenkans: schrijf je in voor de VBO-Denemarken opleiding tot badmintonspecialist

De VBO-Denemarken opleiding tot badmintonspecialist is een samenwerking tussen de VBO en de docenten van het Danish International Badminton Camp waaraan het Deense DGI1 zijn medewerking heeft gegeven.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Deense manier van trainers opleiden komt naar Nederland en gaat plaatsvinden onder leiding van hoofddocent Aad van Zeijl en Mark Verschoor.

De opleiding kent verschillende doelen. Een daarvan is kennisnemen van de manier van werken zoals de docenten die in hun trainingen toepassen. De belangrijkste doelstelling is dat je kritisch gaat worden t.o.v. onder meer je eigen trainingen: klopt mijn oefening, wat wil ik in de oefening, gebeurt dat ook in de oefening en zo niet hoe verander ik de oefening zodat het wel gebeurt?

Til je badmintonkennis naar een hoger niveau

Er wordt slecht een beperkt aantal deelnemers tot de cursus toe gelaten. Dat betekent dat er heel veel aandacht is voor de individuele trainer. Er wordt ingespeeld op het niveau van de trainer, zijn eigen kennis en vaardigheden en zijn doelstellingen voor de cursus. Het betekent óók dat er veel tijd en ruimte is voor discussie. Discussies onderling en met de docenten. De cursist zal open moeten staan voor deze discussies.

In combinatie met de individuele begeleiding zal dit ervoor zorgen dat de bijeenkomsten een hoge intensiteit hebben en dat er veel kennis uitgewisseld wordt. Een geweldige manier om je filosofie over het badmintonspel nog verder te ontwikkelen.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is bedoeld voor badmintontrainers die training geven bij verenigingen waar competitie wordt gespeeld en trainers die werken op badmintonscholen of met kleine groepen. Voor jou als deelnemer van deze opleiding is belangrijk dat je openstaat voor het continue verbeteren van jezelf en je spelers.

Thema's

  • Visie over het badmintonspel en interactie tijdens het spel
  • Werken met een totaalconcept
  • Kettingreacties: elke actie heeft een reactie op de volgende schakel
  • Analyseren van badmintonracket naar voet en corrigeren van voet naar racket
  • Tactiek is een heel belangrijk aspect in het geven van trainingen
  • Badminton is een mentale sport
  • Train slimmer, niet harder
  • Denk en werk in details van badmintontechniek
  • Werk met één speler of een groep

Zes opleidingsdagen

De dagen bestaan uit een ochtend- en middagsessie. VBO verzorgt de lunch.

Ochtendsessie

In de ochtend gaan de trainers zelf aan de slag met twee docenten. Onderwerpen zoals analyses, voetenwerk, bovenhandse slagen en netspel zullen belicht worden aan de hand van thema's die hierboven zijn beschreven. Vooral zal men hier leren denken in badminton, leren analyseren en leren zien of de verbeteringen die we aanbrengen de resultaten geven die we verwachten. Je wordt meer dan eens aan het denken gezet, kritisch te zijn over je eigen handelen.

Middagsessie

's Middags passen de trainers hun kennis toe op spelers. Deze spelers zullen vragen hun problemen op te lossen en om verbetering en willen deze verbetering ook snel ervaren. De docenten zullen je tijdens deze sessie je aan het denken zetten, spelers laten analyseren, je kritisch laten zijn over je oefeningen en je helpen daar waar nodig is.

Aan het eind van deze dag wordt er geëvalueerd, zowel door docenten, spelers en cursisten.

Doe mee als speler

Wat voor spelers kan een trainer verwachten tijdens de middagsessie? Het niveau van de spelers zal mogelijk gevarieerd zijn, er zullen minimale eisen gesteld worden waar deze spelers aan zullen moeten voldoen:

  • ze zijn ouder dan 13 jaar
  • ze spelen competitie
  • het speelniveau is zevende divisie of hoger
  • ze spelen en trainen met veren shuttles

Spelers die voldoen aan bovenstaande kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor deze training. Voorwaarde voor deelname is aanwezigheid bij álle trainingsmiddagen.

Wat zijn de opleidingsdagen en kosten?

Voor deze zes dagen is er maximaal plaats voor zes deelnemers, die onder begeleiding van twee docenten en met spelers van verschillend niveau de opleiding zullen doorlopen.

opleiding datum
dag 1 7 september 2019
dag 2 9 november 2019
dag 3 11 januari 2020
dag 4 7 maart 2020
dag 5 16 mei 2020
dag 6 20 juni 2020

(Let op: de locatie kan afhankelijke van beschikbaarheid wisselen tussen Almere, Odijk, Den Bosch, Zutphen. Houd hier rekening mee als je eventueel vervoer moet regelen.)

Kosten

De kosten voor het deelnemen aan deze opleiding tot badmintonspecialist:

prijs
VBO-leden € 375
niet-leden € 500

VBO-diploma Badmintonspecialist

Na het succesvol afronden van deze opleiding krijg je het VBO-trainersdiploma, waarin vermeld staat dat jij - badmintonspecialist - kennis en kunde bezit voor het toepassen van thema's in het geven van badmintontrainingen.

Aanvullend ben je als geslaagde badmintonspecialist zeker van:

  • een vermelding op de website vbo-trainer.nl
  • een vermelding op de trainerslijst van VBO
  • een melding naar Danish International Badminton Camp over je diploma
  • een melding naar DGI over je diploma

Je kunt je aanmelden voor deze VBO-Denemarken opleiding tot badmintonspecialist op vbo-trainer.nl/opleidingen.


1 = Wat is DGI?

DGI kun je vergelijken met het NOC*NSF, maar dan een vorm waarbij de sportbonden er rechtstreeks onderdeel van zijn. Het is een overkoepelende vereniging in Denemarken en de op één na grootste sportorganisatie van het land. Samen met de plaatselijke sportverenigingen ontwikkelt DGI concepten en activiteiten die zijn gebaseerd op behoeften en kansen voor sporters, verenigingen en trainers. Je kan via DGI Badminton spelen bij meer dan 1.200 verenigingen in heel Denemarken en dan speel je badminton samen met meer dan 100.000 andere Denen. Bij badmintoncoaches staat DGI bekend om zijn goede opleiding.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!