badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Spelersprofielen
Spelersprofielen
 

Gayle Mahulette

De rechtshandige badmintonspeelster Gayle Mahulette is 25 jaar oud, 168 cm lang en ze wordt gesponsord door FZ Forza.

Klik hier om de spelersbiografie van Gayle te lezen.

Gayle Mahulette
© Jos van den Einde
Gayle Mahulette
© Jos van den Einde +

 

93
WOMEN'S SINGLES
NAAM Gayle Mahulette
LEEFTIJD 25 jaar
LENGTE 168 cm
VOORKEUR rechtshandig
SELECTIE nationale selectie
SPONSOR FZ Forza
WEBSITE www.gayle-mahulette.nl
SOCIAL @gmahulette Gayle Mahulette op facebook Gayle Mahulette op instagram

Biografie

Gayle Mahulette is drie Nederlands Kampioen vrouwenenkel: ze won in 2014 en 2018 van Soraya de Visch Eijbergen en in 2017 van Debora Jille.

Als enigst kind met een full-time werkende moeder, was ik vroeger altijd bij familie over de vloer. Eén van mijn nichten speelde in haar tienerjaren op hoog niveau badminton. Als ik bij haar thuis was gingen we vaak met haar vader buiten op de parkeerplaats badmintonnen. Mijn oom had tegen mijn moeder gezegd dat zij mij bij een club moest laten spelen, omdat ik wel aardig kon slaan. Mijn moeder zei voor de grap dat ze daar helemaal geen geld voor had. Ik deed toen ook al aan zwemmen, jazzballet en linedancing.

Op mijn 7e verjaardag kwam mijn oom binnen lopen met een cadeau waar het allemaal mee begon. Ik kreeg mijn eerste racket, rackettas, shuttles enzovoort. Ik werd lid van dezelfde jeugdclub als mijn nicht, BC Ellaar in Arnhem. Hier heb ik met veel plezier getraind en competitie gespeeld. Ik werd gescout en speelde vanaf dat moment ook bij het Regionaal Topsport Centrum.

Toen het tijd was om op hoger niveau competitie te spelen ging ik van BC Ellaar naar Arnhemse BC. Daarna heb ik besloten om bij BC Amersfoort competitie te spelen. Ondertussen was ik doorgestroomd van het RTC naar het TTC Topsport Talenten Centrum in Amersfoort. Op mijn 15e debuteerde ik in de eredivisie en moest ik dat seizoen vaker invallen. Het seizoen erna speelde ik vast in team 1, eredivisie. Tevens werd ik op mijn 15e opgenomen in de nationale selectie U15 jaar. Sindsdien heb ik veel toernooien gespeeld zowel nationaal als internationaal en ben ik onder anderen in Indonesië en Maleisië op trainingskamp geweest.

  • Delen: 
  • twitter
  • facebook

Artikelen met Gayle Mahulette