VBO Trainer
Familievlog De Nagelkerkjes

Erik Meijs beter dan Viktor Axelsen

Erik Meijs beter dan Viktor Axelsen

Toen ik voor het eerst weer in Nederland naar een toernooi ging kijken, heb ik met een paar trainers zitten praten waar ik in het verleden wel eens contact mee had gehad. Zoals Rick Prins en mijn goede vriend Robbie waar ik in Denemarken wel eens op mijn kampen mee had gewerkt.

Kijkend naar de spelers op dat toernooi was er maar één ventje dat er uit sprong, ik kende hem niet en wist zijn naam niet en de wedstrijd die ik zag verloor hij. Een tijdje later zat ik weer op een toernooi in het zuiden van het land en toen kwam er een man op me af die zich voorstelde als Stef Meijs...

Shit weer een van die trotse ouders die goed bedoelde troep komt verkopen. Hij vroeg me mijn mening te geven over zijn zoon en ik herkende het ventje waar ik wel wat in zag. Dus ik ging kijken en gaf mijn mening. Ik kan me niet voorstellen dat hij als vader blij was met wat ik ze,i want ook hier neem ik geen blad voor de mond. Ik vind dat je beter eerst het slechte kan horen en dat we daarna (als je nog met me wil praten) het gaan hebben over de goede kanten.

Stef bleek over veel meer diplomatiek te beschikken dan ik en hij hield vol. Ik heb nog een paar wedstrijden bekeken en ook voor het eerst met Erik gesproken. Ik vond hem nog steeds interessant, maar heb toen ook al gezegd dat hoe hij daar speelde helemaal zijn spel niet was. "Zo moet ik spelen", was zijn antwoord. "Ik mag geen schijnslagen spelen en moet de shuttle zeker rond spelen."

Ik ga niet achter spelers aan en liet dingen voor wat ze waren, totdat Stef me vroeg of ik Erik wilde helpen bij het NK junioren. Toen heb ik weer met Erik gesproken, hij wilde graag Nederlands Kampioen worden, maar er waren twee spelers waar hij nog nooit van had gewonnen. Ik heb toen gezegd dat ik niets kon beloven, maar als hij goed kon luisteren en hetgeen ik vertelde ook nog kon uitvoeren, dat hij best een goede kans had.

Nu zijn we 1 jaar verder. We hebben tot voor kort niet samen mogen trainen van de bond, maar daar is nu verandering in gekomen. Erik is denk ik de meest talentvolle speler die Nederland ooit heeft gehad in een tijd waar het kan om buiten de bond om met je talent te werken. Hoe goed denk ik dat Erik is? Ik denk dat hij beter is dan Victor Axelsen, want dat heeft het in zich: hij kan meer complex spel aan terwijl ik vind dat Victor vrij simpel speelt. Nederland weet het alleen nog niet, omdat hij een laatbloeier is.

Waarom zou ik dat nu zeggen en niet gewoon wachten tot dat hij er is? Nou, dat doe ik omdat hij een schop onder zijn kont nodigheeft. Ik wil graag dat hij deze druk voelt en dat ik dit van hem verwacht. Net zo goed als dat hij van mij verwacht dat ik mijn werk goed doe.

We gaan dit op een Deense manier aanpakken en er is geen weg terug meer. Erik heeft geproefd aan wat er mogelijk is en weet meer dan ooit wat hij wel en niet wil. Dat is ook wat ik van een talentspeler verwacht: geen makke schapen die ja nee en amen zeggen tegen de trainer. In Denemarken wordt er nu al grof geld geboden voor Victor terwijl iedereen heeft kunnen zien dat hij toch vrij eenvoudig is te verslaan. We hebben ook mogelijkheden hier in Nederland met een speler als Erik. Als de mensen maar geduld hebben, want hij is nog lang niet klaar en moet tijd hebben om nog veel meer te leren en te groeien. Het is dus een 'investment in the future'.

Stress, ik geef hem stress zeggen velen nu... Hou op over stress: dit is niks! Straks hebben we stress, dan wordt het moeilijk. Nu is het makkelijk, want hij mag nog 2 tot 3 jaar verliezen en leren. Als je overal een mental caoch voor nodig hebt, dan ben je geen talent, want die leren van zo'n bezoek en worden er niet van afhankelijk. Na deze 3 jaar is het toppen en dan wil ik hebben dat hij alle stress kan behappen en er geen problemen mee heeft. Ik heb ook nog een verzoek aan de spelers van Papendal: maak hem belachelijk, pest hem met alles wat je kan bedenken, dat zou ik zeer op prijs stellen.

Ron Daniëls

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Weespse Selena Piek pakt na Nederlandse ook Deense landstitel badminton

Weespse Selena Piek pakt na Nederlandse ook Deense landstitel badminton

Selena Piek is voor het eerst in haar carrière kampioen van Denemarken geworden. De Weespse versloeg met haar club…

23 april 2019

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Het Centre of Excellence in Denemarken is deze week het trainingsdecor voor de Arnhemse badmintonster Gayle Mahullette. De…

22 april 2019

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Conquesto organiseert op 27 en 28 april voor de eenentwintigste keer het Conquesto Master-4-6-8 toernooi. Badmintonliefhebster…

21 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb heeft het koppel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono de titel in het vrouwendubbel…

21 april 2019

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono staan in de finale bij de Croatian international 2019. In de halve finales wonnen ze van…

20 april 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb zijn Chloe Mayer en het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono er in geslaagd de…

20 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!