SportSport

Waarom geen Dennis, Maartje, Lisa of Leon?

Waarom geen Dennis, Maartje, Lisa of Leon?

Gistermiddag werd op Papendal de selectie bekend gemaakt voor het EK Landenteams te Amsterdam. Hoe meer ik erover nadenk hoe minder ik begrijp van deze selecties. Dat sommige spelers niet behoren tot de nationale selecties is nou eenmaal een feit. Dat deze spelers hierdoor niet opgeroepen worden voor een EK snap ik dan weer totaal niet.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik neem aan dat je als je bondscoach bent maar één ding wilt als je met een team aantreedt bij een EK of WK en dat is resultaat boeken. Waarom wordt er dan alleen maar gekeken naar spelers die behoren tot de nationale selectie?

Kijkende naar de Nationale Badminton Ranking van week 48 van 2011 dan zijn Pang en Palyama duidelijk de beste heren voor de mannenenkel. Dit is al jaren zo en voor iedereen duidelijk. Maar wat zien we als we verder kijken? Na deze twee is Léon Nottelman de beste singelaar die voor Nederland uit mag komen.

Wat moet iemand als Léon dan doen om voor een EK opgeroepen te worden? Hij heeft menig Satellite gewonnen en heeft daarin ook geregeld van selectiespelers gewonnen. Dit laatste geldt misschien nog wel meer voor Dennis van Daalen de Jel.

Ik ben groot fan van beide spelers, wat misschien raar is om te zeggen aangezien ik geregeld tegen ze speel. Toch is het zo. Voor mij bestaat er geen twijfel dat Dennis de 3e heer van Nederland is. Dit jaar heeft hij dit weer duidelijk bewezen in de competitie met een bijna perfecte lijst.

Bij de dames hebben we bijvoorbeeld Lisa Malaihollo die op een 4e plaats staat in de ranking. Ook zij is naar mijn weten niet benaderd voor een plekje in de selectie voor het EK. Wat nog eens een extra motivatie voor mij zou zijn is dat Lisa, Leon en Dennis alledrie ook in de dubbel heel goed uit de voeten kunnen.

Op de herendubbelspelers heb ik weinig aan te merken. De drie geselecteerde koppels zijn waarschijnlijk wel het beste wat Nederland te bieden heeft. Op de damesdubbel heb ik dan natuurlijk wel weer wat op aan te merken. Ik mis Maartje Verheul in deze selectie.

Maartje staat prachtig 6e op de ranglijst en daarnaast heeft ze dit seizoen 17 van de 17 dubbels gewonnen in de eredivisie. Een uitzonderlijk knappe prestatie! Wat kan je nog meer doen om geselecteerd te worden vraag ik me dan nogmaals af?

Dat deze spelers niet benaderd worden weet ik eigenlijk wel vrij zeker. Waarom zij niet benaderd worden weet ik niet. Ik zou heel graag bij zo'n bespreking zitten waarin de selectie opgesteld wordt. Ik ben gewoon zo benieuwd of er überhaupt aan deze spelers gedacht wordt. Ik hoop van wel, maar vanwege de tunnelvisie van de bondscoaches en technisch directeur ben ik bang dat het bij hopen blijft.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Michiel Kruijt

Michiel Kruijt

Als je Michiel ziet, dan ben je onder de indruk. Maar naast het feit dat ie een beer van een vent is, schrijf hij op luchtige wijze leuke columns. Zo leuk dat zelfs BadmintonInfo hem vroeg voor een vaste column.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!