badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Positief en kritisch over badminton: vanaf nu met je eigen naam

Het zal je misschien al opgevallen zijn, de nieuwe pay-off 'positief en kritisch over badminton'. Als je in google zoekt op onze naam, dan zie je dat wij van badminton houden! Goed verenigbaar met een positief-kritische positie. En toch gelooft badmintonveterane Sandra Kroon er niet in.

Positief en kritisch over badminton: vanaf nu met je eigen naam - badmintonline.nl
© badmintonline.nl
Positief en kritisch over badminton: vanaf nu met je eigen naam - badmintonline.nl
© badmintonline.nl +

 

Kroon schreef dinsdagochtend: "Ik kan (...) ook geen onvrede tegen jou persoonlijk hebben, maar wel tegen het platform wat je biedt aan mensen die dat wel menen te kunnen doen. Het 'positief' in de ondertitel kan ik dus ook niet onderschrijven. Tot slot, (...) ik [vind] het erg jammer dat [b]admintonline is verworden tot wat het nu is."

Eerst een reality check.

Gedurende de 15 á 20 jaar voor het bestaan van badmintonline was Sandra Kroon een rustig NBB-tijdperk gewend waarin spelers tijdens Olympische Spelen vreemdgingen met andere spelers. Naar huis vluchtende, gekrenkte bondscoaches. Een periode waarin opvallend extratypische-gekapte bondscoaches via de rechter moesten afdwingen dat ze op hun plek mochten blijven zitten. Dat eredivisiewedstrijden niet gespeeld werden omdat de ene Olympische ex de andere Olympische ex bedreigd zou hebben. Toen kwam dat natuurlijk ook wel in de krant, in de landelijke kranten zelfs, maar daar bleef het bij. Onder die krantenartikelen stond toen geen reactiemogelijkheid. (Het geroddel bleef 'off the books'.)

Even vooruitspoelen naar 2010-2014.

Wij waren als new kid on the block redelijk geïnteresseerd een voorzitter van de Nederlandse Badminton Bond die het over varkentjes wassen had en later opstapte met zijn bestuur. Ook volgden we in die tijd met verwondering het veelbesproken sponsorcontract dat BNL geld opbracht maar ook reputatieschade opleverde. We waren er actief bij toen er een voorzitter geLauraDamstraat werd. We stelden kritische vragen over de bestuursadviesrol van een voormalige, betwiste bondscoach. We stonden achter de ingezonden brief naar het Haarlems Dagblad - waarin een badmintonveteraan de hoofdrol speelde. De reactie van het wereldje: "Hoe durft zo'n outsider eigenlijk wel?"

Dat zijn in de oren van elke nieuwkomer in de badmintonwereld nogal wat verhalen. Toch is de rol van badmintonline.nl vooral en vooropgesteld die van nieuwsvoorziening. Dat is al een kleine vierenhalf jaar de invulling van deze website. We kunnen zelfs stellen dat badmintonline.nl elke dag mensen verwelkomt die zeggen de site nooit te bekijken. Dat is en voelt vleiend. En... net als Bart-Jan den Hollander houden wij, op onze eigen manier, ook van badminton. Dat we elke dag bezoekers hebben met een gedeelde passie, maakt het leuk om tijd en energie te investeren in badmintonline.

Geen anoniempjes meer

Een van de grootste pijnpunten die we al langere tijd horen, is de mogelijkheid tot het plaatsen van reacties onder een verzonnen naam. De meeste lezers die kiezen om te reageren met een andere dan hun eigen naam, weten zich wel goed te gedragen. Om de zoveel tijd krijgen we als redactie echter te maken met een overloop aan anonieme en ongepaste reacties. Reacties die afbreuk doen aan de gedeelde passie en vooral een bron van negatieve energie zijn.

Komt-ie: we veranderen vanaf heden ons moderatiebeleid van de reacties onder artikelen. In het kort de belangrijkste richtlijnen:

  • Beledig, discrimineer en kwets niet nodeloos in je reactie. Een scherpe tong mag, maar hou het giftige voor je ratelslang.
  • Scheldtaal is een uitdaging voor de Bond tegen Vloeken, maar ook wij houden scheldwoorden en bedreigingen graag buiten de deur.
  • Blijf in je reactie zoveel mogelijk bij het onderwerp. Is het 6 januari, dan mag je onder elk Soraya de Visch Eijbergen artikel natuurlijk wel even een felicitatie plaatsen.
  • Reclame-uitingen slopen we vakkundig uit je reactie en ook privé-gegevens anders dan die van jezelf verdwijnen in het ronde archief.
  • Probeer niet te veel aanvallen op de Nederlandse taal te plegen: schrijf begrijpelijk en leesbaar.
  • Gebruik je eigen naam. (Overduidelijk) valse namen kunnen worden geweigerd. Heet je op maandag Henk, op vrijdag Henk P. en op zaterdag Truus, dan wordt badmintonline voor jou voorlopig 'read only'.
  • Gebruik je werkelijke en wérkende e-mailadres. Mochten we je willen bereiken, dan gaat dat een stuk makkelijker wanneer we niet hoeven te mailen naar ikbensander@koekiemonster.sesam.
  • Over het al dan niet plaatsen (of verwijderen) van reacties wordt niet gecorrespondeerd.

Sandra, je bent gehoord. Dit is stap 1.

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

PRNL: 'Alleen Eric Pang vandaag door op WK in Kopenhagen'

4 jaar geleden

volgend artikel

Day 2: Father Figures in Sugiarto Bid

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 17 waarderingen!

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Meer nieuws