badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Joran Kweekel nieuwe aanwinst DKC - BC DKC
© BC DKC

Joran Kweekel nieuwe aanwinst DKC

Joran Kweekel nieuwe aanwinst DKC - BC DKC
© BC DKC +

Hoewel DKC de finale om de landstitel nog moet spelen (zaterdag 21 februari) is de club nu al bezig met volgend seizoen.

Want de Hagenaars hebben de talentvolle Joran Kweekel vanaf komende zomer vastgelegd. De nog maar 16-jarige speler komt over van The Flying Shuttle Barendrecht, dat is gedegradeerd naar de eerste divisie.

Kweekel begon op 7-jarige leeftijd met badminton bij De Ritte in Spijkenisse. Vier jaar geleden maakte hij de overstap naar TFS Barendrecht, waar hij in 2013 zijn eredivisiedebuut maakte. Dat was toevalligerwijs tegen DKC. Dit seizoen werd hij een vaste waarde voor het team. Ondanks twaalf gewonnen partijen kon Kweekel degradatie met zijn club niet voorkomen. Zijn talent kwam echter wel aan het voetlicht.

In zijn nog korte carrière heeft Kweekel al een aantal mooie prestaties neergezet. Zo haalde de singlespecialist de halve finale van de Danish Junior Cup en werd hij drie keer Nederlands kampioen in de categorie Onder 17. Begin deze maand bereikte Kweekel nog de kwartfinale op het NK.

Kweekel over zijn keuze voor DKC: "Ik vind het een erg mooie club. Het lijkt me fantastisch om voor hun fanatieke supportersschare de D-side te mogen spelen. Ik hoop landskampioen te kunnen worden met DKC."

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Wat vind jij? Er zijn al 64 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws