badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Almere verliest thuis met 3-5 van Amersfoort

Almere is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd in winst om te zetten.

 

Amersfoort trok met een 3-5 overwinning aan het langste eind in een overigens sportieve, maar bovenal heel leuke wedstrijd waar van een aantal partijen 'de genietingsgraad' hoog kon worden genoemd. Het was een competitiewedstrijd in optima forma.

Dave Khodabux en Peter Mills wonnen in het mannendubbel de eerste game met 21-13 van Robin Tabeling en Nick Fransman. In de tweede game gaven de keistedelingen beter partij, maar dat kon de winst met 21-18 voor de Buks en Mills niet verhinderen.

Op de andere partij vochten Yvonne Sie en Sarah Walker een verbeten strijd om de winst in het vrouwendubbel tegen Maartje Verheul en Kirsten van de Valk. De eerste game ging naar Amersfoort met 16-21, de tweede naar Almere met 21-12, maar de derde was weer voor Amersfoort met 16-21.

Stephan Branderhorst verloor in zijn mannensingle weliswaar met 18-21 en 16-21 van Vincent de Vries, maar hij lijkt in ieder geval weer enigszins op de weg terug na een zware badmintondip.

Saber Afif was in de eerste game van zijn single tegen Nick Fransman niet in goede doen (7-21), maar in de tweede game liet hij zien een uitstekende badmintonner te zijn door met 22-20 terug te komen in de wedstrijd. In de derde game werd het pittig voor beide kanten maar Fransman was met 16-21 net iets sterker.

Sarah Walker zou een single tegen Gayle Mahulette hebben moeten spelen, maar de Engelse troef van Almere kwam niet aan spelen toe, want Mahulette gaf na één slag op wegens een blessure.

Manon Sibbald speelde haar single tegen Kirsten van der Valk. In de eerste game ging de strijd gelijk op, maar de winst ging uiteindelijk toch naar Van der Valk. De tweede game gaf het zelfde beeld te zien, maar op de stand 16-16 liep Van der Valk weg naar 16-21.

Dave Khodabux en Yvonne Sie wonnen zonder een bovenmatige inspanning in twee games de eerste mix van Vincent de Vries en Renske Kwakkenbos (21-18 en 21-11).

In de tweede Mix waren Robin Tabeling en Maartje Vearheul met 15-21 en 12-21 te sterk voor het Almereduo Peter Mills en Cheryl Seinen.

Het arbitrale trio stond onder leiding van referee André de Wit en de scheidsen waren René Holleman en Paul de Kuijper en zij kweten zich uitstekend van hun taak.

geplaatst door

verkregen via BV Almere

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws