SportSport

Topbadminton op het 39e Carlton International Youth Tournament

Topbadminton op het 39e Carlton International Youth Tournament

Tussen Kerst en Oud & Nieuw vond het traditionele Carlton International Youth Tournament plaats, met dit jaar meer dan 680 deelnemers in vijf leeftijdscategorieën.

Ondanks het gebruik van vijf sporthallen op de eerste dag van het toernooi, moest de toernooi-organisatie desondanks spelers in de U15 klassen op een reservelijst plaatsen.

De toernooi-organisatie besloot daarnaast de U13 klasse in de ochtend de mixen te laten spelen in een sporthal; daarna werden de jongens en meisjes verdeeld over twee sporthallen, om afwijzigingen in ook deze klasse te voorkomen. Geen makkelijke opgave voor de nieuwe toernooimanagers Kyra Bogman en Tom van de Berg.

Spelers uit meer dan 25 verschillende landen, inclusief topbadmintonlanden als Engeland, Duitsland en Denemarken, streden gedurende drie dagen topbadminton tegen elkaar. Een selectie uit Portugal en Israel deden voor het eerst mee en landen als Malta, Griekenland, Oostenrijk, Schotland, Frankrijk, Belgie, Zwitserland en Spanje hadden een selectie afgevaardigd naar het toernooi. Ook de Nederlandse topjeugdspelers speelden in de diverse klasses mee.

De eerste dag van het hoofdtoernooi werd er gespeeld in vijf sporthallen in Hoensbroek, Heerlen, Brunssum en Beek. Ongeveer 40 vrijwilligers van BC Victoria organiseerden gezamenlijk deze eerste dag van het toernooi. Op de tweede dag van het toernooi werden nog enkele kwartfinales en alle halve finales gespeeld, waarna om 15.00 uur de finales startten, met vaak prachtig badminton, op hoog niveau. Op diezelfde dag werd het traditionele dubbeltoernooi in Sporthal Rumpen georganiseerd. Dit is toernooi is voor spelers die zich niet voor de kwart of halve finales gekwalificeerd hadden.

Op de derde en laatste dag, het 39e Carlton International Youth Tournament eindigde met het teamtoernooi, ook in vijf klasses. Met meer dan 50 teams werd er om de titels gestreden in twee sporthallen.

De organisatie kan terugkijken op een succesvol 39e editie van het toernooi.

Uitslagen

U 11 - Categorie

De jongenssingle werd gewonnen door William Rathmann uit Denemarken. Rathmann speelde ook de dubbelfinale samen met William Boegebjerg; samen verloren zij van Simon Krax en Kiran-Kausha Suryadevara uit Duitsland. Krax won ook een tweede titel in het gemengddubbel, samen met Esin Habiboglou. Zij wonnen van Kiran-Kausha Suryadevara en Janina Hartmann. De meisjessingle werd gewonnen door Chloe Li uit Nederland. Zij versloeg Famke Wouters van organiserende club BC Victoria. Sophie Heidebrecht en Anna Marie Mejikovski (Duitsland) wonnen de meisjesdubbel door Chloe Li and Stefanie Nijsse te verslaan (Nederland).

U 13 - Categorie

In deze categorie werden beide singles gewonnen door twee Engelse spelers; Ethan Rose won de jongenssingle door Christopher Vittorianite verslaan in een prachtige finale. Gauri Shidhaye won de meisjessingle ten koste van Jessica Silvennoinen (Zweden). Laeticia Jaffrenou uit Frankrijk won twee titels, de meisjesdubbel en de gemengddubbel. In het meisjesdubbel samen met Gwenaelle Dolou; hierin versloegen zij Bonny Kapell en Jessica Silvennoinen uit Zweden. In het gemengddubbel speelde ze met Yohan Taing en wonnen zij de finale van het Zweedse paar, Albin Nilssonand Jessica Silvenoinnen. De jongensdubbel werd gewonnen door het Deense koppel Jonathan Hertz and Oskar Tomming Larsen, door Malik Bourakkadi en Nils Dubrau uit Duitsland te verslaan.

U 15 - Categorie

Clara Lassaux (België) won twee titels in de U15 categorie. Ze won de meisjessingle in een compleet Belgische finale waarin zij Steffi van de Vel versloeg. In het meisjesdubbel speelde Lassaux samen met Evelien Cauwenberg en wonnen van het Nederlandse koppel Daphne Jansen and Amy Tan. YanisGaudin (Frankrijk) won de jongenssingle door Yann Orteu uit Zwitserland te verslaan. James Penver en Will Jones uit Engeland/Groot- Brittannië wonnen de jongensdubbel ten koste van Joshua Apiligaand Adam Pringle (Schotland). Jones won ook het gemengd dubbel, samen met Rachel Woods (Noord Ierland); Lukasz Cimoszand / Karoline Szubert (Polen) werden in de finale verslagen.

U 17 - Categorie

Zwitserse speler Jeremy Poy won de jongenssingle door Sebastiaan Li (Nederland) te verslaan. Li speelde daarnaast ook de gemengddubbel finale samen met Alyssa Tirtosentono, maar moesten hierin hun meerdere erkennen tegen het Franse koppel Fabien Delrue en Florine Dupont. Delrue won daarna ook nog het jongensdubbel met Maxime Briot in een gehele Franse finale. Dorian Boully en Yann Breton moesten hierin het onderspit delven. Leonice Huet uit Frankrijk won de meisjessingle ten koste van Alyssa Tirtosentono.

U 19 - Categorie

Beide singles werden in deze categorie gewonnen door twee Nederlandse spelers; Tamara van der Hoeven won de eerste set en zag daarna Marie Demeyere (België) opgeven met een blessure. Joran Kweekel won de jongensenkel door in de finale te winnen van Maxime Leveque. Kweekel won daarna ook het gemengddubbel met Anne Vievermans (Roosterse BC), door het Belgische koppel Elias Bracke en Lise Jaques te verslaan. Vievermans won daarna ook het meisjesdubbel, samen met gelegenheidspartner EvieBurbidge uit Groot-Britannie. Zij versloegen Lise Jaques en Sixtine Roy.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!