SportSport

Soraya de Visch Eijbergen verrast niet in Ierland: par for the course

Soraya de Visch Eijbergen verrast niet in Ierland: par for the course

Gayle Mahulette wist in de halve finale tegen Anna Thea Madsen uit Denemarken onvoldoende tegenwicht te bieden om een plek in de finale van de Irish Open 2017 af te dwingen. Soraya de Visch Eijbergen deed ook vandaag gelukkig wat ze moet doen: winnen.

Maak kennis met Boris Vermaas!

Het halen van een halve finale was voor Gayle Mahulette al een overwinning op zich. In de wedstrijd tegen qualifier Madsen kwam de maatschappelijk actieve badmintonster uit Nederland tot 21-14 en 21-17 verlies. De vloek van de eerste / tweede ronde exits lijkt voorlopig doorbroken.

Soraya de Visch Eijbergen blijft op koers

Het mag geen verrassing heten dat De Visch Eijbergen zich van een finaleplek in Dublin heeft weten te verzekeren. Van een kwetsuur is getuige haar toernooideelnames en -prestaties al maanden geen sprake meer, dus de betekenis van een term als 'comeback' in dezelfde zin als 'Soraya de Visch Eijbergen' zal vanaf heden niet verder strekken dan de game die op dat moment beschreven wordt.

Los van bovenstaande huishoudelijke mededeling is het pad naar de finale wel noemenswaardig. Na Cendrine Hantz (15-21, 13-21) en Agnes Korosi [8] (13-21, 8-21) volgde in de kwartfinale Fontaine Mica Wright [3] (13-21, 10-21). Individueel allerminst bijzondere prestaties, maar als je ze achter elkaar zet en concludeert dat de Nederlandse pas in de halve finale naar een driegamer gedwongen wordt door Irina Amalie Andersen [5] (21-14, 11-21, 19-21) dan is enig ontzag op z'n plaats.

Drie geplaatste spelers vielen ten prooi aan de BC Thuve-trainer uit Arnhem. Overigens valt de achternaam van Soraya ook deze week ten prooi aan nogal wat scheidsrechters die hun tong breken over de uitspraak.

Vrijdag speelt Soraya de Visch Eijbergen - tegenwoordig nog maar af toe met sponsorbedrukking op de borst van haar toernooishirts - een finalepartij tegen Anna Thea Madsen. Deze Deense heeft een knieblessure achter de rug die een operatie vergde en het is dan ook een mooie prestatie van de tegenwoordig langharige Madsen dat ze vanuit het kwalificatietoernooi reikt tot in de finale.

Eijbergen verloor drie van de laatste vier ontmoetingen, maar zoals eerder deze week al voorspeld door een Engelstalige ghostwriter: het momentum is ontegenzeggelijk aan Nederlandse zijde. Dus nu nog maar een keer in het Nederlands: gaat Soraya de Visch Eijbergen deze week haar eerste toernooi in drie jaar winnen? J.....oost mag het weten. Eerst maar een kopje thee.

Halve finale eindstation voor Iris Tabeling

Voormalige nationale selectiespeler Iris Tabeling legde het met haar Bulgaarse partner Alex Vlaar af tegen second seeds Gregory Mairs en Jenny Moore (Engeland). In de eerste game ging het met 21-17 nog voor de wind, maar de Engelsen koersten in de tweede game de andere kant op (12-21).

In de derde game ging het tot 3-3 gelijk op, maar de onderdanen van Queen Elizabeth namen een voorsprong die ze niet meer loslieten. Nexit...

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!