SportSport

Happy Ending of the Year in Milaan voor topbadmintonner Soraya de Visch Eijbergen?

Happy Ending of the Year in Milaan voor topbadmintonner Soraya de Visch Eijbergen?

De Italian International 2018 is een international challenge toernooi met US$ 25,000 prijzengeld en vindt plaats in Milaan van 13 t/m 16 december. Badmintonemigrante Soraya de Visch Eijbergen is de Nederlandse favoriet.

SportSport

Maak kennis met Jaymie Laurens!

In het kwalificatietoernooi op donderdag staan Syriër Aram Mahmoud (speler van BV Almere) en de Nederlanders Joran Kweekel, Timo Stoffelen, Thomas Sibbald en Lars Kros opgesteld.

Joran is als enige Nederlander geplaatst in de kwalificaties en zou gezien zijn recente progressie aanspraak kunnen maken op een plaats in het hoofdtoernooi. Daarin zou de lange jongeling vervolgens Karan Rajan Rajarajan uit India (WR150) treffen: een pittige opgave.

Nederlandse singeldames in actie

Drievoudig en regerend Nederlands Kampioen vrouwenenkel Gayle Mahulette (WR93) gaat vrijdag trachten de onderlinge head-to-head met first seed Beatriz Corrales (Spanje, WR36) van 5-0 naar 5-1 te krijgen. Afgelopen september wist topbadmintonner Mahulette haar Spaanse opponente nog tot verlenging in de eerste game te dwingen, maar van een gewonnen game moet het nog komen. Wellicht kan de badmintonvlogger inspiratie putten uit haar finaleplek in Wales.

Tekst gaat verder onder de video.

Hoe anders gaat de eerste ronde voor oud-nationale selectie speelster Soraya de Visch Eijbergen (WR71) zijn. De (aanstaande) Alpenland-bewoner is vijfde geplaatst in Noord-Italië en dat levert haar een Russisch snoepje in de eerste ronde op: Viktoria Vorobeva (WR220), 24 winters jong. Zes jaar geleden speelden ze tegen elkaar in de oude Duinwijck-hal, waarbij The Iceberg overklassend sterk was maar later in de finale tegen huidig dubbelspecialiste en wereldtopper Stefani Stoeva onderuit ging.

In de tweede ronde wacht de Zwitserse Ronja Stern, wie verleden week in Portugal nog als één van de weinige tegenstanders een game wist af te snoepen van de Nederlandse ploeg tijdens de EK Gemengde Teams kwalificatiewedstrijden aldaar. Gevoeglijk mag men aannemen dat Soraya geen moeite zal hebben met Ronja en dat er - als de plaatsingslijst indicatief is voor de uitkomst - een kwartfinale volgt tegen de Deense Julie Dawall Jakobsen (WR65).

Dit Scandinavische meisje van juist 20 jaar heeft nog niet eerder gebadmintond tegen de vijf jaar oudere De Visch Eijbergen maar heeft tot dusver een hoger piekniveau (WR49) ervaren. "You can't just hope for happy endings. You have to believe in them, then do the work and take the risks.", luidt een Instagram-tegelwijsheid die vaak 'geleend' wordt van Nora Roberts - we zullen zien of er een happy ending komt voor de Nederlandse topsporter uit Papendrecht.

Iris Tabeling terug in de mix

Publiciteitsgewijs is Iris Tabeling, die alweer eventjes bivakkeert in het Zwitserse en vooral buiten de nationale selectie in Arnhem, vrij onzichtbaar geworden. Gelukkig kan ze met Nadia Fankhauser weer het veld op om de prestaties voor zich te laten spreken. Als nummers 218 van de wereld spelen ze in de eerste ronde tegen Jekaterina Romanova en Liana Lencevica uit Letland (WR461), een gunstige startpositie.

In het gemengddubbel heeft Iris de Zwitser Kyrill Schaffluetzel geschaakt, een singelaar met vrijwel geen internationale ervaring in het dubbelen met een vrouwpersoon. Dat maakt de eerste ronde partij tegen Fransozen Gaetan Mittelheisser en Lea Palermo op voorhand een Mission Impossible. En Kyrill is allerminst een Ethan Hunt...

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!