clubzoeker

Palyama en Pang in halve finales NK

Palyama en Pang in halve finales NK

Badmintonners Dicky Palyama en Eric Pang zijn hard op weg naar de finale om de Nederlandse titel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Toernooifavoriet Palyama bereikte zaterdagavond in Almere de halve finale van de NK door in de kwartfinale snel af te rekenen met qualifier Bouke van Bergen Bravenboer: 21-7 en 21-16. Pang, als tweede geplaatst, had in de kwartfinale geen last van Michiel Kruijt; 21-15 en 21-12.

Palayama stuit zondag in de halve eindstrijd op Erik Meijs, die in drie games afrekende met Robert Kwee (21-12 16-21 21-10). Pang neemt het op tegen Dennis van Daalen De Jel, die in drie games te sterk was voor Jordy Hilbink (21-13 17-21 21-13).

Top vier

Bij de vrouwen staat de complete top vier van de plaatsingslijst in de halve finale. Topfavoriete Yao Jie gunde in de kwartfinale Josephine Wentholt enkele punten: 21-11 en 21-12. De als tweede geplaatste Judith Meulendijks had het iets lastiger tegen Soraya de Visch Eijbergen: 21-11 en 21-17. De als vierde geplaatste Lisa Malaihollo rekende gedecideerd (21-14 21-14) af met Monique van der Wouden.

Vol aan de bak

Patty Stolzenbach, nummer drie van de plaatsingslijst, moest tegen Thamar Peters wel vol aan de bak. Stolzenbach won de eerste game met 21-16, maar verloor de tweede onverwacht met 18-21. In de derde game bleef Stolzenbach toch overeind: 21-11.

In de halve finale moet Yao Jie het opnemen tegen Malaihollo en ziet Meulendijks zondag Stolzenbach aan de andere kant van het net opdoemen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…

13 mei 2022

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Badminton is groot in Nederland: ruim 300.000 mensen spelen minstens één keer per maand badminton. Het is de…

11 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!