clubzoeker

Haarlems Dagblad: 'Duinwijck stelt opnieuw teleur'

Haarlems Dagblad: 'Duinwijck stelt opnieuw teleur'

Duinwijck heeft tegen het Roosterse BC een teleurstellende 6-2 nederlaag geleden en blijft daardoor bungelen op de vijfde plaats op de ranglijst.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De top vier denderde wel voort met grote uitslagen, waardoor de achterstand op nummer vier, Velo, inmiddels is opgelopen tot maar liefst elf punten en met nog twee concurrenten dichtbij.

Het behalen van de play-offs, met nog zes ronden te gaan, is hierdoor nagenoeg onmogelijk geworden, beseft ook Duinwijck-coach Maurits van Tubergen Lotgering: "Met collega-coach Rob Ridder hebben we bewust geschoven in de opstellingen, zoals bij het vrouwen-en gemengd dubbel, en ook een beetje gegokt, maar dat is behoorlijk verkeerd uitgepakt. We hebben vier partijen weliswaar in drie games verloren, maar dan nog. Het zou inderdaad een bijzondere situatie zijn als we het niet halen, want dat is sinds de eeuwwisseling niet meer gebeurd."

Vooraf was het weer koppen tellen. Wie er zouden plaats nemen in het spelersbusje richting Limburg. Erik Meijs ontbrak vanwege een trainingsstage in Zuid-Korea en kopvrouw Akvile Stapusaityte was met een rugblessure net op tijd terug van de Welsh Open. Dat betekende dat opnieuw een blik met invallers werd opengetrokken.

De vijf spelers die vorig jaar nog geen eredivisie speelden, waren in zijn totaliteit van minder niveau dan de thuisploeg die wel op volle sterkte kon aantreden en destijds in Haarlem al een verdienstelijk 4-4 gelijkspel behaalde. Voor het oog van 31 toeschouwers en een hakkelende speaker, die de spelersnamen verkeerd uitsprak en de helft van het Haarlemse team vergat voor te stellen, kwamen de enige winstpunten uit de vrouwen enkelspelen. Akvile Stapusaityte toonde haar goede mentaliteit en ook Karina de Wit verzaakte niet.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 hebben Alida Chen en Amy Tan voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel. In Topsportcentrum Almere…

4 februari 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 in Topsportcentrum Almere hebben de titelfavorieten geen fout gemaakt in de eerste ronde.

4 februari 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de FZ Forza - Nederlandse Loterij NK Badminton 2023 gespeeld.…

3 februari 2023

NK Badminton 2023 van start in Almere

NK Badminton 2023 van start in Almere

Badmintonliefhebbers opgelet! Het is tijd voor een weekend vol topbadminton. Vandaag is de start van de Nederlandse…

3 februari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!