SportSport

Haarlems Dagblad: 'Duinwijck stelt opnieuw teleur'

Haarlems Dagblad: 'Duinwijck stelt opnieuw teleur'

Duinwijck heeft tegen het Roosterse BC een teleurstellende 6-2 nederlaag geleden en blijft daardoor bungelen op de vijfde plaats op de ranglijst.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De top vier denderde wel voort met grote uitslagen, waardoor de achterstand op nummer vier, Velo, inmiddels is opgelopen tot maar liefst elf punten en met nog twee concurrenten dichtbij.

Het behalen van de play-offs, met nog zes ronden te gaan, is hierdoor nagenoeg onmogelijk geworden, beseft ook Duinwijck-coach Maurits van Tubergen Lotgering: "Met collega-coach Rob Ridder hebben we bewust geschoven in de opstellingen, zoals bij het vrouwen-en gemengd dubbel, en ook een beetje gegokt, maar dat is behoorlijk verkeerd uitgepakt. We hebben vier partijen weliswaar in drie games verloren, maar dan nog. Het zou inderdaad een bijzondere situatie zijn als we het niet halen, want dat is sinds de eeuwwisseling niet meer gebeurd."

Vooraf was het weer koppen tellen. Wie er zouden plaats nemen in het spelersbusje richting Limburg. Erik Meijs ontbrak vanwege een trainingsstage in Zuid-Korea en kopvrouw Akvile Stapusaityte was met een rugblessure net op tijd terug van de Welsh Open. Dat betekende dat opnieuw een blik met invallers werd opengetrokken.

De vijf spelers die vorig jaar nog geen eredivisie speelden, waren in zijn totaliteit van minder niveau dan de thuisploeg die wel op volle sterkte kon aantreden en destijds in Haarlem al een verdienstelijk 4-4 gelijkspel behaalde. Voor het oog van 31 toeschouwers en een hakkelende speaker, die de spelersnamen verkeerd uitsprak en de helft van het Haarlemse team vergat voor te stellen, kwamen de enige winstpunten uit de vrouwen enkelspelen. Akvile Stapusaityte toonde haar goede mentaliteit en ook Karina de Wit verzaakte niet.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!