clubzoeker

Badmintonschool Noord-Limburg presteert uitstekend op de Limburgse Kampioenschappen

Badmintonschool Noord-Limburg presteert uitstekend op de Limburgse Kampioenschappen

Dyon van Wylick in de U11.

Afgelopen weekend werden de Limburgse Jeugd Kampioenschappen gehouden en met 265 spelers, 500 inschrijvingen voor 25 onderdelen.

SportSport

Maak kennis met Debora Jille!

Een goed bezet toernooi waarbij de U11, U13, U15 en U17 het drukst bezet waren.

Ondanks dat iedereen meedoet vanuit zijn eigen vereniging was Badmintonschool Noord-Limburg vertegenwoordigd met 16 spelers (van de 23) en waarvan er 15 in de prijzen vielen. De 17de speelster Janou Wijnands werd helaas een paar dagen van te voren ziek. En de 18de speler Jordy Beckers mocht helaas door een blessure geen wedstrijden spelen.

Twee andere spelers, Jurgen van Kraaij en Brian Jeuken, deden mee aan de Brabantse Jeugd Kampioenschappen. Daar hebben ze in de U13 bij de JD de kwalificatie ronde met 4 in een groep heel netjes doorstaan door alle partijen in twee sets te winnen. In de halve finale waren de tegenstanders helaas te sterk voor ze, maar ze zijn goed onderweg. Beide hebben de JE en GD niet doorstaan, maar op zijn minst van de twee partijen per poule 1 gewonnen.

Winnaars

 • U11
  • Jules van Wylick (1ste ME & 1ste MD)
  • Dyon van Wylick (2de ME, 1ste MD & 1ste GD)
  • Jeremy Omland (3de ME & 2de MD)
 • U13
  • Dion Rovers (1ste ME, 1ste MD & 4de GD)
  • Guido van Wylick (2de ME, 4de MD & 1ste GD)
  • Lotte Peulen (1ste VE, 3de VD & 1ste GD)
 • U15
  • Vic Vinken (3de ME, 1ste MD & 2de GD)
  • Timo Rovers (4de ME & 3de MD)
  • Rob Keltjens (3de MD)
  • Sanne Peulen (2de VD)
  • Maartje Hermans
 • U17
  • Booker Peeters (3de ME, 1ste MD & 2de GD)
  • Nikki van den Hombergh (2de GD)
  • Luca Nouwen (3de GD)
  • Michelle Dings (3de VE & 3de GD)
  • Vera van Heel (2de VE)

U11

De ME poule wedstrijden waren voor alle drie de jongens niet al te moeilijk, maar vanaf de kwart finales begon het lastiger te worden. Jules had een eerst een makkelijke partij, maar de halve finale was kantje boord met 21-16, 20-22 en 22-20. Dyon had de eerste partij al een drie setter en de halve finale tegen Jeremy was wederom een drie setter met 21-7, 19-21 en 21-7. De finale tussen Jules en Dyon, welke de jongens al vele malen eerder hebben gespeeld, werd in twee sets gewonnen door Jules.

De MD was voor Jules & Dyon niet echt een probleem, want zowel de poule, als de finale partijen worden met maximaal 9 punten tegen allemaal makkelijk gewonnen. Jeremy moest met zijn partner Luuk Huijts (BC United) er iets meer voor doen in de poule en zelfs de halve finale, maar ze hebben zich heel mooi geweerd en netjes tweede geworden.

Het GD was voor Jeremy met zijn partner Vera Duijf (BC United) na een mooie overwinning op de 2de geplaatste niet sterk genoeg om verder te kunnen komen.

Jules en zijn partner Evy Slijpen (BC Roermond) hadden het makkelijk tot in de halve finale, want daar kwamen ze Dyon en partner Danielle Olejniczak (BC Trilan) en deze verloren ze in de tweede set met 24-22. Waarna Dyon en Danielle een gemakkelijke finale hadden met 21-6 en 21-7.

U13

Bij de ME was Dion 2de en Guido 4de geplaatst en hierdoor waren er geen kwalificatie wedstrijden voor hun. Dion heeft alle rondes netjes in twee sets gewonnen tot de finale en Guido deed hetzelfde, maar won daarbij netjes van de 1ste geplaatste. De finale is iets waar Dion tegenop zach, want Guido speelde deze dag echt verschrikkelijk goed zei hij, maar het was een gelijkopgaande strijd waarbij Dion met 21-19, 15-21 en 21-19 de overwinning uiteindelijk naar zich toe trok.

In de MD was Dion met partner Aart Reuten (BCM '97) 2de geplaatst en in halve finale hadden ze het moeilijk tegen Guido en partner Cas Martens () met 21-15, 18-21 en 23-21. En de finale was de 1ste tegen de 2de geplaatsten en deze werd in een mooie strijd met 21-19, 18-21 en 21-19 gewonnen door Dion en Aart.

Het VE was voor Lotte gunstig, want ze hoefde ook geen kwalificaties te spelen en stond als 1ste geplaatst. En met mooie standen en allemaal in twee sets is ze verdiend eerste geworden.

Het VD was even anders, want Lotte met partner Danielle Olejniczak (BC Trilan) waren 1ste geplaatst maar liepen in de halve finale tegen het 4de geplaatste koppel en deze waren in drie sets net iets te sterk voor ze.

Het GD was voor Guido en Lotte als 2de geplaatst een reeks van mooie wedstrijden, want ze hebben er wat voor moeten doen maar alle wedstrijden werden in twee sets gewonnen. Waarbij ze in de halve finale van Dion en partner Anne Dols (BC Roosteren) als 3de geplaatste wonnen.

U15

In de ME waren alle Vic en Timo geplaatst en moest alleen Rob door de kwalificaties heenkomen. Helaas trof Rob daarna de 5de geplaatste en ondanks een mooie 3 setter werd deze door verloren. Timo speelde een twee en drie setter om uiteindelijk in de halve finale tegen de 1ste geplaatste te komen. Helaas was deze in twee sets te sterk voor Timo. Vic kwam met twee twee setters in de halve finale tegen zijn dubbelpartner Serve Peulen (BC Trilan). Een wedstrijd die ze al vaker hebben gespeeld, maar waarbij Serve meestal de sterkere bleek te zijn. Vic begon hierdoor al met een mentale achterstand en dat was jammer, want hierdoor lukt datgene net niet wat je normaal wel lukt. Het was een mooie wedstrijd waarbij Vic helaas weer heeft verloren.

In de MD was het gelukkig makkelijker, want daar moesten ze alles met zijn tweeën doen en tot de finale hebben ze ook alles in twee sets gewonnen. Zo ook in de halve finale van Timo en Rob, die zich netjes naar de halve finale hadden geslagen maar daar helaas hun meerdere in Vic en Serve moesten vinden. En zij deden hun 1ste plaatsing waar maken door in drie sets te winnen van het als 2de geplaatste koppel van BC Roermond.

Het VE was voor Maartje moeilijk, want in de kwalificaties won en verloor ze een enkel en hierdoor kwam ze niet verder. Voor Sanne die als 6de geplaatste geen kwalificatie hoefde te spelen werd een mooie kwart finale behaald, maar daar was Ilke Dols (BC Roosteren) nog te sterk voor haar.

Het VD ging beter met partner Laura Nas (BC Rebeo), maar in de kwart finale waren Sanne en partner Ylaise Huberts (BC Olympia '56) te sterk voor hun. Maar Sanne en Ylaise kwamen netjes met allemaal twee setters in de finale terecht, maar moesten daar helaas de overwinning in twee sets afgeven tegen de 1ste geplaatste.

In het GD werden mooie overwinningen behaald voor vele spelers, want Rob en partner Daphne Moors (BC Olympia '56) kwamen netjes tot in de kwart finale. Maar ook Timo met partner Eline Bertram (BBC '77) kwamen netjes tot in de kwart finale, waarbij ze in de derde ronde van Maartje en partner Yordi Schrijvers (BC Rebeo) wonnen. Sanne en partner Nick Pieterman verloren helaas al de eerste wedstrijd in een mooie drie setter. Vic en Ylaise mochten als 2de geplaatste uiteindelijk in de halve finale tegen de 3de geplaatste en dat was een moeilijke strijd waarbij de eerste te gemakkelijk werd verloren. Maar door beter kijken en plaatsen werden en mooie rallys werden de tweede en derde sets gewonnen. Waarbij de finale tegen Serve en Ilke, die als 1ste geplaatst waren, kon beginnen. Een mooie en goede finale wedstrijd die helaas in drie sets 21-19, 14-21 en 22-20 werd verloren.

U17

De ME was voor Booker als 4de geplaatste een mooie kans om te laten zien wat hij kan, want hij Luca had in de kwalificatie verloren van Luciano Pirson (BCM '97) en Booker wilde winnen. En door een hele goede partij neer te zetten wist hij in twee sets met 21-12 en 21-12 netjes te winnen. Waarna Nico Hermans (BC Victoria) 1ste geplaatst de tegenstander in de halve finale werd. En Booker wilde echt laten zien wat hij kan en gebruikmaken van zwakke punten van Nico, waarbij het belangrijkste was om zelf de punten te maken. En ondanks dat hij verloren heeft, heeft hij dat heel erg goed gedaan met hele mooie rallys.

De MD was voor Booker en partner Tim Coenen (BC Rebeo) als 2de geplaatst zeer gunstig, want alles werd gewonnen in twee sets, waarbij alleen de finale partij het moeilijkst was.

Het VE was voor alle drie gunstig, want ze waren allemaal geplaatst. Waarbij Vera en Nikki een makkelijke eerste ronde hadden, maar daarna tegen elkaar moesten en dat werd een zware partij waarbij Vera in drie sets aan het langste eind trok. Waarna Vera tegen Sally Huberts (BC Olympia '56) in de halve finale mocht en ondanks dat Sally 2de geplaatst was en Nikki 5de was deze partij in twee sets redelijk makkelijk. De finale mocht gespeeld worden tegen Anne Vievermans (BC Trilan), maar zij had eerder in de halve finale tegen Michelle moeten spelen. Michelle had de eerste twee wedstrijden netjes gewonnen en ondanks dat ze de zwakke punten van Anne probeerde uit te spelen lukt het haar niet om goede cijfers te halen. Dus Vera mocht het proberen, waarbij ook zij van te voren wist wat de zwakke punten zijn. Maar ook zij kreeg het niet voor elkaar en Anne wist haar ook goed achter zich te houden.

Het VD werd na een makkelijke eerste wedstrijd een hele moeilijke kwart finale voor Vera en Michelle. De eerste set werd nog gewonnen, maar daarna kwamen de meisjes niet meer in hun spel en werden ze goed uitgespeeld door de tegenstanders. Het was erg jammer, maar meer zat er op dat moment niet in.

Het GD was voor Luca en Michelle als 4de geplaatst gunstig en met een makkelijke overwinning, was de halve finale tegen Nico en Anne. Een moeilijke partij waarbij het allemaal goed moet gaan, maar voor nu waren ze een maatje te groot. Booker en Nikki waren als 3de geplaatst en hebben netjes in allemaal twee setters de finale gehaald waarbij zij nu tegen Nico en Anne mochten aantreden. Daarbij was het voordeel dat Booker al tegen Nico had gespeeld en dan wel iets weet over zijn zwakke punten, maar in de GD is dat toch echt weer anders dan de ME. Al met al hebben ze zich goed weten te weren, maar met een mooie stand van 21-16 en 21-16 hebben ze netjes de tweede plaats gehaald.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!