Hard trainen down under om top te blijven

Hard trainen down under om top te blijven

Jacco Arends traint deze week samen met mix dubbelpartner Selena Piek mee met de Australische selectie. De trainingsarbeid is er ter voorbereiding op de Star Australian Open van eind mei. Daar treffen ze in de 1e ronde de nummers 2 van de wereld.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

"Hier in Melbourne zijn prachtige faciliteiten", zegt Jacco enthousiast als we hem snel even spreken in de pauze van een trainingssessie. Over de faciliteiten niets dan lof. Dat is anders als we het over het spelschema van de mix dubbel bij de Star Australia Open hebben. "We hebben zwaar geloot. We treffen de als eerste geplaatste Chinezen Ma Jin en Xu Chen. Op dit moment staan ze 2e op de wereldranglijst en wij 17e." Toch houdt Jacco met partner Selena goede hoop door te gaan naar de tweede ronde.

Ook Jorrit de Ruiter speelt met partner Samantha Barning in de eerste ronde tegen twee Chinezen. Huang Yaqiong en Lu Kai zijn hun tegenstanders. De Chinezen staan 6e en de Nederlanders 22e op de wereldranglijst.

Lees de rest van dit bericht op de website van rondomsport.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!