Held van de Week: badmintonners Eefje Muskens en Selena Piek

Held van de Week: badmintonners Eefje Muskens en Selena Piek

Selena Piek en Eefje Muskens leven momenteel op een roze wolk. De badmintonsters zijn door de lezers van Helden Online niet alleen verkozen tot Held van de Week; donderdagochtend werd ook nog eens bekend dat ze naar de Spelen in Rio mogen.

Ken je BC Castricum al?

Selena, gefeliciteerd! Tweede op het EK en ook nog eens verkozen tot Held van de week!

"Ja, dankjewel. Echt gaaf. Ik lees Helden altijd. Er staan alleen maar grote sporthelden in en nu staan wij er zelf tussen. We vinden het een grote eer!"

Jullie hebben niet de minste verslagen: Kim Lammers en Robin van Persie.

"Inderdaad, dat verbaast ons ook erg. We vonden het al supertof dat we genomineerd waren. We hadden echt niet verwacht dat we het ook daadwerkelijk zouden worden. Daar zijn we heel blij mee, natuurlijk!"

En donderdagmiddag kwam er nog meer goed nieuws. Jullie hebben je zo goed als gekwalificeerd voor de Spelen in Rio!

"Ja, dat kan eigenlijk niet meer misgaan. Het moet nog officieel goedgekeurd worden door het NOC*NSF, maar in principe hebben we aan alle eisen voldaan. Ik kan geen reden bedenken waarom ze ons niet zouden selecteren."

Je gaat naar Rio, Selena. Je gaat naar de Olympische Spelen!

"Ja, dat geeft echt een overweldigend gevoel. Ik besef het nog niet helemaal, weet nog niet wat ik ervan moet verwachten. Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in!"

En dat allemaal mede dankzij die tweede plek op het EK in Frankrijk. Jullie hoogste eindnotering ooit op een Europees kampioenschap.

"Klopt. Daar kijken we met een ontzettend goed gevoel op terug. We waren natuurlijk wel als tweede geplaatst, maar het blijft een EK. Vanaf dag een zaten er al verrassende uitslagen tussen. Gelukkig hebben wij onze favorietenrol waar kunnen maken. Daar zijn we trots op."

Voor jou was het overigens niet de enige prijs op het EK. Je pakte ook nog brons samen met Jacco Arends. Twee prijzen in korte tijd dus!

"Ja, geweldig! Hier had ik van tevoren zeker voor getekend. We waren redelijk vermoeid, hadden een zwaar seizoen achter de rug. Dit was dus het echt het hoogst haalbare!"

Jij en Eefje zijn pas drie jaar dubbelpartners. En nu al zo succesvol. Waar zit het hem in denk je?

"We hebben in de eerste plaats allebei talent voor het spelletje, maar we zijn daarnaast ook onwijs gemotiveerd om onze doelen te bereiken. We zijn niet de langste, dus we moeten het vooral hebben van inzicht, snelheid en de gaten dichtlopen. Eefje is vooral verdedigend erg sterk en ik heb scorend vermogen. We vullen elkaar perfect aan."

Ik weet zeker dat ik mijn beste niveau nog niet heb gehaald, ik zit nog niet op mijn top'

Jullie zijn beiden ook nog erg jong. Jij bent 24 en Eefje 26. Waar stopt dit?

"Daar zijn we zelf ook erg benieuwd naar. Normaal gesproken ben je als badmintonner pas op je top als je eind twintig bent, dus we hebben nog even te gaan. Als ik alleen naar mezelf kijk, weet ik zeker dat ik mijn beste niveau nog niet heb gehaald. Ik zit zeker nog niet op mijn top."

Hebben jullie het succes samen nog even goed gevierd?

"Daar hebben we helaas helemaal geen tijd voor gehad. Ik moest zaterdagavond na de finale gelijk in de auto richting Nederland, want om 7:00 vertrok mijn vlucht vanaf Schiphol. Ik reed wel mee met Eefje en haar ouders dus we hebben het in de auto een beetje kunnen vieren. Maar binnenkort gaan we er zeker nog een drankje op doen, denk ik."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Op maandag 26 juli komen de Nederlandse topbadmintonners al 's nachts en in de ochtend in actie tijdens het badmintontoernooi van…

26 juli 2021

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

De tweede singelaar van Nederland heeft zich in september 2018 vier doelen gesteld met als belangrijkste: Nederlands Kampioen.…

25 juli 2021

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

Vanochtend troffen Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek de nummers één van de wereld Si Wei Zheng en Ya…

25 juli 2021

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

Het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Selena Piek is de Olympische Spelen in Tokio goed begonnen. De Nederlandse vrouwen waren in het…

24 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!