SportSport

Overbelaste topbadmintonster Selena Piek betaalt hoge prijs: ik was te naïef en ongeduldig

Overbelaste topbadmintonster Selena Piek betaalt hoge prijs: ik was te naïef en ongeduldig

De kwartfinale van het olympisch badmintontoernooi was het hoogtepunt voor Selena Piek uit Arnhem. Nu beleeft ze een dieptepunt met een complexe voetblessure.

Ken je US Badminton al?

"Ik wilde het niet accepteren."

De 25-jarige Piek heeft het in haar explosieve sport extra zwaar. Ze speelt zowel met Eefje Muskens (vrouwendubbel) als Jacco Arends (gemengd dubbel) op het allerhoogste niveau. Haar aandacht moet de creatieve speelster dus verdelen. Op twee fronten worden prestaties verwacht. Na de succesvolle Olympische Spelen in Rio stonden Muskens en Piek zesde op de wereldranglijst. Badminton stond weer op de kaart. Maar lang heeft het topduo niet kunnen nagenieten van het succes. Een voetblessure bij Piek gooide roet in het eten. De Arnhemse werd gedwongen tot rust. Maar daar had ze weinig zin in.

Bergafwaarts

"Ik wilde na Rio graag door. Verder bouwen en klimmen op de ranglijst. Tijdens de Spelen was ik fitter dan fit. In Denemarken speel ik competitie. Dat voel ik ook als een verplichting en daar ben ik heen gegaan. Toen had ik al wat last. We hebben ook nog een toernooi gespeeld in Korea en Japan, maar vervolgens ging het snel bergafwaarts. Een MRI-scan wees uit dat er een scheur zat in mijn voetpees. Ja, het is overbelasting. Eigenlijk al een seizoen lang, want dat is echt enorm zwaar geweest."

Naïef

In aanloop naar Rio werd ook nog eens acht weken lang dagelijks op Papendal getraind. En dat na een loodzwaar seizoen met heel veel uren in het vliegtuig. "Misschien was een betere periodisering verstandiger geweest. Maar onze vorige bondscoach trainde inderdaad veel. Hij wilde de concurrentie ook niet dichterbij laten komen. En na Rio wilde ik zelf te snel weer beginnen. Rust was beter geweest. Sneller die voet goed onderzoeken. Maar niemand kon ook duidelijkheid geven. Nu moet ik helaas de keiharde gevolgen dragen. Uiteindelijk ben ik te naïef geweest en wilde deze blessure domweg niet accepteren."

Lees de rest van dit artikel op de website van Omroep Gelderland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!