Nederlandse vrouwendubbels naar kwartfinales op Yonex Dutch Open

Nederlandse vrouwendubbels naar kwartfinales op Yonex Dutch Open

De Nederlandse vrouwendubbels Debora Jille / Cheryl Seinen en Alyssa Tirtosentono / Imke van der Aar hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op de Yonex Dutch Open. Daarnaast zien we ook het gemengddubbel Selena Piek / Robin Tabeling zaterdag terug in de kwartfinale.

clubzoeker

Ken je BC Weert'67 al?

Debora Jille en Cheryl Seinen, de nummers 166 van de wereldranglijst, speelden een spannende wedstrijd tegen het koppel Ornnicha Jongsathapornparn / Phataimas Muenwong (Thailand). Na meer dan 60 minuten trok het Nederlandse paar met 21-19, 12-21 en 21-14 aan het langste eind.

Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar hadden in hun partij weinig moeite met het Letse koppel Ieva Pope/Diana Stognija (WR-542). Het Oranje-duo (WR-98) won overtuigend met 21-9 en 21-10.

Kirsten de Wit / Kelly van Buiten (WR-380) en Diede Odijk / Anouk van Wijk (WR-1123) kwamen helaas te kort in hun achtste finales. De Wit en Van Buiten waren nog dichtbij een stunt tegen Nadia Fankhauser / Caroline Racloz uit Zwitserland, maar verloren uiteindelijk met 21-18 en 21-16. Het Zweedse dubbel Johanna Magnusson / Clara Nistad (WR-92) was met 21-12 en 21-10 de betere van Odijk / Van Wijk.

Gemengddubbel

In het gemengddubbel bleven Robin Tabeling en Selena Piek op koers voor titelprolongatie. Het Nederlandse duo (WR-19) won in de achtste finale met 21-12 en 21-19 van Sebastian Bugtrup / Iben Bergstein (WR-890) uit Denemarken.

Vrouwenenkel

In het vrouwenenkel zien we helaas geen Nederlandse terug in de kwartfinale. Soraya de Visch Eijbergen (WR-68) verloor na een wedstrijd van ruim één uur met 21-14, 14-21 en 21-18 van de jonge Oekraïense Maryna Ilyinskaya (WR-187). Gayle Mahulette (WR-102) trof het niet met haar loting tegen de als tweede geplaatste Estse Kristin Kuuba (WR-51). De Baltische bleek met 21-10 en 21-16 een maatje te groot.

Mannendubbel

Noah Haase en Alex Vlaar konden hun stunt van donderdag helaas geen vervolg geven in de achtste finale. Het Deense duo Andreas Søndergaard/Jesper Toft (WR-168) was met 21-11 en 21-16 te sterk.

Klik hier voor de officiële badmintonline.nl Dutch Open toernooipagina.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland kijkt altijd met een positieve blik richting de toekomst. Het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten is…

3 december 2021

Update vervolg competities december 2021

Update vervolg competities december 2021

Afgelopen dinsdag 30 november besloten we om de competities in de maand december 2021 door te laten gaan.

2 december 2021

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens…

1 december 2021

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Niet alleen zijn er voordelen voor Badminton Nederland en haar verenigingen, ook voor leden zit er een voordeel aan om aangemeld…

1 december 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!