Nederlandse vrouwendubbels naar kwartfinales op Yonex Dutch Open

Nederlandse vrouwendubbels naar kwartfinales op Yonex Dutch Open

De Nederlandse vrouwendubbels Debora Jille / Cheryl Seinen en Alyssa Tirtosentono / Imke van der Aar hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op de Yonex Dutch Open. Daarnaast zien we ook het gemengddubbel Selena Piek / Robin Tabeling zaterdag terug in de kwartfinale.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Debora Jille en Cheryl Seinen, de nummers 166 van de wereldranglijst, speelden een spannende wedstrijd tegen het koppel Ornnicha Jongsathapornparn / Phataimas Muenwong (Thailand). Na meer dan 60 minuten trok het Nederlandse paar met 21-19, 12-21 en 21-14 aan het langste eind.

Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar hadden in hun partij weinig moeite met het Letse koppel Ieva Pope/Diana Stognija (WR-542). Het Oranje-duo (WR-98) won overtuigend met 21-9 en 21-10.

Kirsten de Wit / Kelly van Buiten (WR-380) en Diede Odijk / Anouk van Wijk (WR-1123) kwamen helaas te kort in hun achtste finales. De Wit en Van Buiten waren nog dichtbij een stunt tegen Nadia Fankhauser / Caroline Racloz uit Zwitserland, maar verloren uiteindelijk met 21-18 en 21-16. Het Zweedse dubbel Johanna Magnusson / Clara Nistad (WR-92) was met 21-12 en 21-10 de betere van Odijk / Van Wijk.

Gemengddubbel

In het gemengddubbel bleven Robin Tabeling en Selena Piek op koers voor titelprolongatie. Het Nederlandse duo (WR-19) won in de achtste finale met 21-12 en 21-19 van Sebastian Bugtrup / Iben Bergstein (WR-890) uit Denemarken.

Vrouwenenkel

In het vrouwenenkel zien we helaas geen Nederlandse terug in de kwartfinale. Soraya de Visch Eijbergen (WR-68) verloor na een wedstrijd van ruim één uur met 21-14, 14-21 en 21-18 van de jonge Oekraïense Maryna Ilyinskaya (WR-187). Gayle Mahulette (WR-102) trof het niet met haar loting tegen de als tweede geplaatste Estse Kristin Kuuba (WR-51). De Baltische bleek met 21-10 en 21-16 een maatje te groot.

Mannendubbel

Noah Haase en Alex Vlaar konden hun stunt van donderdag helaas geen vervolg geven in de achtste finale. Het Deense duo Andreas Søndergaard/Jesper Toft (WR-168) was met 21-11 en 21-16 te sterk.

Klik hier voor de officiële badmintonline.nl Dutch Open toernooipagina.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!