clubzoeker

Nederlandse vrouwendubbels naar kwartfinales op Yonex Dutch Open

Nederlandse vrouwendubbels naar kwartfinales op Yonex Dutch Open

De Nederlandse vrouwendubbels Debora Jille / Cheryl Seinen en Alyssa Tirtosentono / Imke van der Aar hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op de Yonex Dutch Open. Daarnaast zien we ook het gemengddubbel Selena Piek / Robin Tabeling zaterdag terug in de kwartfinale.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Debora Jille en Cheryl Seinen, de nummers 166 van de wereldranglijst, speelden een spannende wedstrijd tegen het koppel Ornnicha Jongsathapornparn / Phataimas Muenwong (Thailand). Na meer dan 60 minuten trok het Nederlandse paar met 21-19, 12-21 en 21-14 aan het langste eind.

Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar hadden in hun partij weinig moeite met het Letse koppel Ieva Pope/Diana Stognija (WR-542). Het Oranje-duo (WR-98) won overtuigend met 21-9 en 21-10.

Kirsten de Wit / Kelly van Buiten (WR-380) en Diede Odijk / Anouk van Wijk (WR-1123) kwamen helaas te kort in hun achtste finales. De Wit en Van Buiten waren nog dichtbij een stunt tegen Nadia Fankhauser / Caroline Racloz uit Zwitserland, maar verloren uiteindelijk met 21-18 en 21-16. Het Zweedse dubbel Johanna Magnusson / Clara Nistad (WR-92) was met 21-12 en 21-10 de betere van Odijk / Van Wijk.

Gemengddubbel

In het gemengddubbel bleven Robin Tabeling en Selena Piek op koers voor titelprolongatie. Het Nederlandse duo (WR-19) won in de achtste finale met 21-12 en 21-19 van Sebastian Bugtrup / Iben Bergstein (WR-890) uit Denemarken.

Vrouwenenkel

In het vrouwenenkel zien we helaas geen Nederlandse terug in de kwartfinale. Soraya de Visch Eijbergen (WR-68) verloor na een wedstrijd van ruim één uur met 21-14, 14-21 en 21-18 van de jonge Oekraïense Maryna Ilyinskaya (WR-187). Gayle Mahulette (WR-102) trof het niet met haar loting tegen de als tweede geplaatste Estse Kristin Kuuba (WR-51). De Baltische bleek met 21-10 en 21-16 een maatje te groot.

Mannendubbel

Noah Haase en Alex Vlaar konden hun stunt van donderdag helaas geen vervolg geven in de achtste finale. Het Deense duo Andreas Søndergaard/Jesper Toft (WR-168) was met 21-11 en 21-16 te sterk.

Klik hier voor de officiële badmintonline.nl Dutch Open toernooipagina.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!