badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Palyama en Massing zijn klaar

Voor Rune Massing en Dicky Palyama is de 2e ronde het eindstation van hun Yonex Dutch Open.

Palyama en Massing zijn klaar - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Rune Massing speelde een lekkere partij tegen de voormalige winnaar van de Yonex Dutch Open.
Palyama en Massing zijn klaar - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Rune Massing speelde een lekkere partij tegen de voormalige winnaar van de Yonex Dutch Open.

 

Rune mochten kon zonder enige druk spelen en dat liet hij ook zien tegen de nummer 2 van de plaatsingslijst. Na een 21/16 winst in de eerste trok hij door in de tweede, maar de geslepenheid van de sympathieke Anand bracht hem de 16/21 overwinning. Een tandje erbij ging er bij Anand die eenvoudig met 8/21 door gaat naar de 3e ronde.

Veel ogen waren gericht op Dicky Palyama. De nummer 3 van de plaatsingslijst knipperde in zijn 2e ronde partij tegen de Japanner Shuhei Hayasaki twee keer met zijn ogen en keek al tegen een 4/11 achterstand aan. Dit maakte hij niet meer goed en de nummer 85 van de wereld denderde door naar 8/21. Na de break bleef Hayasaki constant een kleine voorsprong houden tot uiteindelijk een 10/21. Dicky had totaal niets in te brengen tegen de man die binnen een half jaar van 230 naar 85 is gestegen op de wereldranglijst.

Door de nederlaag van Dicky is alleen Eric nog in de race om zijn finale plek van 2009 waar te maken.

Wie stopt Marc Zwiebler?

Al in de 2e ronde weten we het antwoord.

Zwiebler stond sinds zijn terug keer slechts een maal tegenover Ajay Jayaram en dat was in 2008. Toen sloot hij wel winnend af, maar in de 2e ronde van de Yonex Dutch Open is het over en uit voor Zwiebler. Zwiebler moest het tegen twee man opnemen, Ajay en zichzelf. Vooral het laatste was te zien in zijn geregeld gefrustreerde uitspattingen. Eindstand 21/19 en 21/17

geplaatst door

verkregen via Yonex Dutch Open

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Drie Nederlandse mannen door in Almere

8 jaar geleden

volgend artikel

badmintonline.nl behaalt mijlpaal met 3.000 berichten

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws