badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Voorbeschouwing vrouwenenkelspel - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Bewonderaars van deze Duitse schone zullen snel moeten zijn. Haar enkel op woensdag om 17:20 uur tegen Yao Jie kan zomaar snel gedaan zijn.

Voorbeschouwing vrouwenenkelspel

Voorbeschouwing vrouwenenkelspel - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Bewonderaars van deze Duitse schone zullen snel moeten zijn. Haar enkel op woensdag om 17:20 uur tegen Yao Jie kan zomaar snel gedaan zijn.

Tot aan volgende week dinsdag blikken we vooruit op de komende Yonex Dutch Open. Vandaag het vrouwenenkelspel: Hattrick van Yao Jie?

Maar toch eerst even naar de nummer 4 van de plaatsingslijst, Judith Meulendijks. Afgelopen weekend kregen wij het bericht dat ‘Juud’ niet zal mee doen. Ontzettend jammer maar aan de andere kant ook wel weer begrijpelijk. Judith worstelt de laatste tijd enorm met haar rugblessure die de goede kant op lijkt te gaan. Mede omdat ze ook nog ziek is geweest vorige week en nog niet veel heeft getraind zullen we haar niet in actie zien. Ze heeft nu de 1e week van november geel gearceerd in haar agenda om weer in actie te komen.

Maar gaat Jie dan voor een hattrick zorgen? Na de titel in 2008 en 2009 gepakt te hebben is onze landgenote sinds augustus de mondiale top-10 binnen gedrongen, een plek die ze in Almere waar zal moeten maken. Ze begint tegen het Duitse modepopje Carola Bott maar zal in de kwart finale Larisa Griga tegen komen. De Oekraïense won in hun enige ontmoeting tot nu toe (vorig jaar bij All England) in drie games.

De Juliane Schenk lijkt het grootste obstakel te zijn op weg naar de titel. Juliane weet wat het is om in de top-10 te staan want vorig jaar heeft zij 10 weken op de 9e plaats gestaan. De Duitse heeft tot nu toe een goed 2010 achter de rug. Verloor slechts 11 partijen van haar 51 optredens en heeft de hoogste trede bij een prijsuitreiking nog vers in haar geheugen staan... de Belgium International 2010.

De andere Nederlanders... Patty Stolzenbach mag uitslapen want haar tegenstandster in de 1e ronde, Michelle Kit Ying Chan, zal toch niet de tocht vanuit Nieuw Zeeland naar Almere gaan maken. Daarna wacht de Japanse Ai Goto (WR21) op haar. Maar wie weet gaat Josephine Wentholt, net als Stolzenbach spelend voor Dekker Almere, een plek bemachtigen in het hoofdtoernooi. Meer rood-wit-blauw zullen we niet op de baan krijgen.

geplaatst door

verkregen via Yonex Dutch Open

vorig artikel

Roosterse BC pakt 5 punten in Den Haag

8 jaar geleden

volgend artikel

Umpire fasten your seatbelt

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 41 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws