Familievlog De Nagelkerkjes
Familievlog De Nagelkerkjes

Nieuwe sponsor voor Erik Meijs

Nieuwe sponsor voor Erik Meijs

Vorige week kreeg ik een telefoontje van Marc van der Krogt van Stichting Topsport Zoetermeer. Hij wilde met mij een gesprek hebben over mijn leven als badmintonner, omdat ze erg geïnteresseerd in me waren.

Na dit gesprek die ik heb gehad met hem ben ik officieel toegevoegd in het topsporteam van Zoetermeer. Dit gebeurde gisteravond tijdens een voorprogramma voordat het sportgala (waar ik genomineerd was voor sportman van het jaar 2010) begon.

Ik werd hierbij officieel toegevoegd tot dit team, wat inhoudt dat ze mij gaan sponsoren op een aantal manieren. In dit team zitten ook nog 7 andere topsporters, waarvan 5 op weg zijn naar de Olympische spelen van 2012, hiernaast zijn er 3 talenten (nu 4) die ze ook nog sponseren. Ik ben ontzettend blij dat ze mij hierbij toegevoegd hebben, omdat het me goed kan helpen met mijn toekomstplannen.

Na dit voorprogramma gingen we naar het sportgala. Dit was een erg mooi gebeuren en ik heb me prima vermaakt deze avond. Natuurlijk moest ik ook nog even het podium op voor de uitslag van sportman van het jaar. Helaas werd ik het niet, want de prijs ging naar een wielrenner, die de prijs vorig jaar ook al had gewonnen, een erg knappe prestatie dus van hem (zie ook de pagina Filmpjes voor de presentatie van de genomineerden). Vervolgens nog even wat nagedronken en daarna weer lekker richting huis gegaan.

Morgenochtend vertrek ik richting Roemenië. De loting staat er inmiddels op. Ik sta nog steeds in de kwalificatie als 1ste geplaatst. Ik zal in de 2de ronde moeten spelen tegen een Hongaar of een Roemeen, even afwachten nog. Ik zal jullie op de hoogte houden als er internet aanwezig is.

Tot slot wil ik zelf nog even iets extra's vertellen over mijn vrijdagtrainingen. Ron is daarbij de centrale coach, maar zoals ik al vaker heb aangegeven zijn daar ook nog meer trainers bij. Zo wordt Ron bijvoorbeeld ook nog geholpen door Roel van Heuckelom. Ik zou toch nog even wat over hem kwijt willen, omdat ik denk dat hij nog niet zo heel bekend is in Nederland. Het zal toch niks te maken hebben met dat het een Belg is?

Roel is iemand die net zoals Ron een andere kijk op badminton heeft. Ik heb hem nu al een aantal keer meegemaakt bij de trainingen en wat me erg opviel is dat hij dingen toch wel goed en snel kan zien. Wat hij vindt kan hij goed onderbouwen met sterke argumenten en zelf vind ik dat hij het spelletje goed doorheeft en goed dingen kan overbrengen. Als trainer heb je aan hem zeker een goeie, hij weet wat hij wil, maar zal altijd rustig met jou in overleg dingen proberen aan te passen dan wel te verbeteren. Hij heeft de kennis om dit te doen en gebruikt dit heel graag om spelers beter te maken.

Het zou toch zonde zijn als we zo'n trainer gewoon maar weer terug laten lopen naar België!

Erik Meijs

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Weespse Selena Piek pakt na Nederlandse ook Deense landstitel badminton

Weespse Selena Piek pakt na Nederlandse ook Deense landstitel badminton

Selena Piek is voor het eerst in haar carrière kampioen van Denemarken geworden. De Weespse versloeg met haar club…

23 april 2019

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Het Centre of Excellence in Denemarken is deze week het trainingsdecor voor de Arnhemse badmintonster Gayle Mahullette. De…

22 april 2019

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Conquesto organiseert op 27 en 28 april voor de eenentwintigste keer het Conquesto Master-4-6-8 toernooi. Badmintonliefhebster…

21 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb heeft het koppel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono de titel in het vrouwendubbel…

21 april 2019

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono staan in de finale bij de Croatian international 2019. In de halve finales wonnen ze van…

20 april 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb zijn Chloe Mayer en het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono er in geslaagd de…

20 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!