badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Strijd om Nationale Veteranen titels barst los

Eenmaal per jaar organiseert Badminton Nederland de Nederlandse Veteranen Kampioenschappen. Dit jaar is dit evenement mede georganiseerd door BC Amersfoort, waardoor op zaterdag 12 en zondag 13 maart a.s. de Juliana van Stolberg Sporthal te Amersfoort alweer voor de 6e keer het decor voor de strijd om de Nationale titels voor de Veteranen zal vormen.

Strijd om Nationale Veteranen titels barst los - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + De coach mag zelf de baan op.
Strijd om Nationale Veteranen titels barst los - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + De coach mag zelf de baan op.

 

De NVK is bedoeld voor alle dames en heren die lid zijn van de BWF of van Badminton Nederland die op 31 december van het desbetreffende jaar ten minste 35 jaar oud zijn. Verder dienen de deelnemers de Nederlandse nationaliteit hebben, dan wel ingezetene van Nederland te zijn. Er wordt gespeeld in alle klassen van 35 jaar oplopend met 5 jaar.

In de hoogste klasse zijn dit jaar oud Nederlands kampioenen te zien als Joris van Soerland, Bas von Barnau Sijthoff en Carolien Glebbeek. Ook de Europese veteranen kampioenen Jessie Havelaar (60+) en Jeanette v.d. Werff (45+) zijn van de partij.

Het deelnemers aantal is in de jaren gestegen tot zo'n 130 spelers in alle leeftijden van 35+ tot 65+, waardoor de strijd op de banen in alle categorieën weer hevig zal zijn. Daarnaast is de onderlinge sfeer en het ontmoeten van elkaar na weer een jaar ouder te zijn geworden natuurlijk een belevenis op zich. Op zaterdagavond is er daarom een gezellige reünie, waarbij de band van Roy van Waardenburg optreedt en de deelnemers worden voorzien van een heerlijke Indische maaltijd.

Om te zorgen dat tijdens deze twee dagen alles op rolletjes loopt, is Albert Valentijn door Badminton Nederland aangesteld als toernooileider en Albert van Ens als Referee. Op de zondag zullen tevens de scheidsrechters van Badminton Nederland de finales voor hun rekening nemen. Daarnaast is er een ervaren organisatie team van BC Amersfoort actief, bestaande uit Ans Top, Marieke Geurtsen en Jos Weinberg. De leden van BC Amersfoort zullen in het clubhome voor de inwendige mens zorgen en de shuttles worden gratis beschikbaar gesteld door Carlton, de clubsponsor van BC Amersfoort.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Morgen naar Engeland

8 jaar geleden

volgend artikel

2011 European Club Championships to be held in Zwolle

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws