badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Badmintonvrouwen plaatsen zich wel voor halve finales

Net als de mannen moest de Nederlandse vrouwenploeg vrijdagavond in Amsterdam tijdens de kwartfinales van de EK Teams tot het uiterste gaan. Maar anders dan de mannen slaagden zij er wel in om de laatste vier te bereiken.

Badmintonvrouwen plaatsen zich wel voor halve finales - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen
Badmintonvrouwen plaatsen zich wel voor halve finales - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen +

 

Zaterdagavond is Duitsland de tegenstander. De andere halve finale gaat tussen titelverdediger Denemarken en Rusland.

Het eerste dubbelspel, met aan Nederlandse zijde Selena Piek en Iris Tabeling in actie, was van cruciaal belang. In de partij tegen Cicognini/Jaquet overleefden ze drie gamepoints in de eerste game en zelfs een matchpoint in de derde game. Met 22-20 dwongen Piek/Tabeling een vijfde wedstrijd af. Daarin konden de routiniers Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen afrekenen met Gruber/Schaller.

In het eerste enkelspel had Judith Meulendijks voor een uitstekende prestatie gezorgd door met 21-19 en 21-15 te winnen van Cicognini. Patty Stolzenbach en Soraya de Visch Eijbergen moesten zich vervolgens gewonnen geven.

Meulendijks had al voor aanvang van het toernooi voorspeld dat Zwitserland een sterke ploeg had. De Zwitsersen worden gecoached door Pierre Pelupessy, meervoudig Nederlands kampioen. Hun overwinning in de groep met onder meer Engeland en Schotland kwam voor Meulendijks niet als een verrassing. "Maar ze zijn vooral in de dubbelspelen te pakken", zo luidde de prognose.

Zelf leverde ze een voorname bijdrage aan het Nederlands succes. In de groepswedstrijden tegen Hongarije en Zweden hoefde ze niet voluit te gaan, tegen Cicognini was dat anders. Zes jaar badmintonnen in Denemarken heeft Meulendijks achter de rug, vorig jaar zomer keerde ze terug vanwege een hernia. Die speelt haar soms nog parten, maar in het landsbelang geeft ze alles. Dat is belangrijk omdat Oranje na de afmelding van Yao Jie (kuitblessure) ernstig werd gedupeerd. "Dat was een hele aderlating, maar we hebben laten zien het toch ook zonder haar te kunnen", aldus Meulendijks die recent in de finale van het NK in Almere van Yao Jie had gewonnen.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Iris Tabeling en Selena Piek moesten het van ver halen

7 jaar geleden

volgend artikel

Onderscheiding voor Ilse van de Burgwal

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws