Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

Eric Pang hoopt op de Olympische Spelen

Eric Pang heeft de enkelblessure, die hem eind vorig jaar parten speelde, uit zijn hoofd gezet. "Ik kan weer helemaal vrijuit spelen", aldus de viervoudig Nederlands kampioen in het enkelspel. De Utrechter startte dinsdag de EK voor landenteams met een gemakkelijke overwinning op de Hongaar Henrik Toth: 21-8, 21-12.

Zijn echtgenote Yao Jie keek vanaf de tribunes in de Sporthallen Zuid toe, voor haar was het toernooi door een gescheurde kuitspier al voorbij voordat het was begonnen. "Vervelend voor haar", aldus Pang.

Zelf is hij blij voor het eigen publiek te kunnen aantreden. "Ik hoop dat er vrijdag veel mensen komen kijken. Het is leuk dat we zo'n toernooi in eigen land kunnen organiseren."

Vrijdag speelt Nederland hoogstwaarschijnlijk de kwartfinale tegen Duitsland. "Dat wordt een spannende wedstrijd."

Op persoonlijke titel hoopt Eric Pang nog de Olympische Spelen in Londen te kunnen halen. Vier jaar geleden, op de weg naar Beijing, ging het net mis. "Ik heb een kansje, al is het maar een kleintje."

Op de wereldranglijst staat Pang op plaats 41, op de 'geschoonde' lijst rond de 25. De beste 16 mogen komende zomer naar de Spelen. "Ik zal nog wat mensen moeten inhalen. De laatste weken ben ik goed in vorm, als ik het niveau weet vast te houden, is er nog van alles mogelijk."

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws