Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Alex van Zaanen+ Judith Meulendijks, Nederlands Kampioene dit jaar, pakte het enige punt voor het Oranje-vrouwenteam.

Finaleplaats voor vrouwenploeg te hoog gegrepen

© Alex van Zaanen+ Judith Meulendijks, Nederlands Kampioene dit jaar, pakte het enige punt voor het Oranje-vrouwenteam.

Een plaats in de finale van de EK badminton voor landenteams bleek zaterdagavond voor het Nederlands vrouwenteam te hoog gegrepen. De ploeg verloor van Duitsland (3-1) en speelt zondag om het brons tegen Rusland dat met 3-1 onderuit ging tegen titelverdediger Denemarken.

De derde plaats garandeert deelname aan de wereldkampioenschappen in mei in China, ook de verliezer maakt nog een kans, maar is afhankelijk van de resultaten van de Aziatische kampioenschappen die momenteel in Macau plaats vinden. De wereldbadmintonfederatie vergelijkt daarbij op de mondiale ranglijst de klasseringen van de nummers vier van Europa en vijf van Azië.

Nederland kwam tegen Duitsland verrassend op voorsprong. Judith Meulendijks bekroonde een sterk toernooi met een puike overwinning op Juliane Schenk. De tactische partij, waarbij veel duels aan het net werden uitgevochten, eindigde in 21-17 en 21-19. De Nederlandse staat op de WBF-ranking liefst 44 plaatsen lager genoteerd. "Ik speelde op honderd procent van mijn kunnen, zij haalde haar gebruikelijke niveau niet", constateerde Meulendijks na afloop. "Ik heb al heel vaak tegen Juliane gespeeld, maar nog niet zo vaak gewonnen. De laatste anderhalf, twee jaar heeft ze me enkele keren van de baan gemept."

Toch wist Meulendijks dat direct na haar ook het dubbel Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen moest winnen om de finalekansen voor Nederland in tact te houden. Dat lukte niet, met 21-19 en 21-18 ging de zege naar de Duitsen Sandra Marinello en Birgit Michels. Op de wereldranglijst staan de Duitsen één plaats hoger, 22e en 23e.

Van de overige Nederlandse speelsters, Patty Stolzenbach, het dubbel Selena Piek/Ilse Vaessen en debutante Soraya de Visch Eijbergen, mocht niet worden verlangd dat ze tegen de sterke Duitse oppositie voor een stunt zouden zorgen. "Zij moeten dit toernooi zien als een mogelijkheid om ervaring op te doen", zei Meulendijks.

De afwezigheid van de voormalige Chinese Yao Jie, die een dag voor aanvang van het toernooi in de sporthallen Zuid moest afzeggen wegens een kuitblessure, had de kansen van Nederland al uitgedund. Het halen van de halve finale, vrijdagavond door een overwinning op Zwitserland, was al een prestatie van formaat.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws