Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Drie finaleplaatsen bij 6-Nations toernooi in Duitsland

Vandaag werden de singels en dubbels gespeeld op het 6 Nations toernooi in Duitsland. De mannen singles hadden het lastig.

Alleen Mark Caljouw boekte een mooie zege in de eerste ronde door te winnen van de Europese U17 kampioen Alex Lane. Vincent en Justin verloren in de eerste ronde en Mark vervolgens in de 2e ronde.

Bij de vrouwen singles deden we mee voor de finale plaatsen. Nadat eerder Manon Sibbald in de eerste ronde en Linda Chen in de tweede ronde verloren, bereikte zowel Gayle Mahulette als Soraya de Visch Eijbergen gemakkelijk de kwartfinales. Gayle strandde helaas tegen de 1e geplaatste Deense Anna Thea Madsen met 11-21, 17-21. Soraya speelde tegen de Duitse Louise Heim die geen schijn van kans had. De winst werd eenvoudig behaald met 21-10, 21-12, wat Soraya een halve finale plaats opleverde. Die speelde ze tegen de Franse Delphine Lansac. Soraya was haar in het landentoernooi ook al tegengekomen en won toen met 21-13 en 21-16. Deze halve finale liet hetzelfde beeld zien. Soraya was te sterk voor de Franse dame en ze won met 21-7, 21-8. Soraya heeft twee finales!

De vrouwendubbels bereikten beiden de kwartfinales. Linda Chen en Mannon Sibbald wonnen verrassend van de 4e geplaatste Fransen, maar verloren in de strijd om de halve finale van het Deense koppel Juel/van Zaane. Myke Halkema en Gayle Mahulette zijn 2e geplaatst en maakten dat ook waar. Ze wonnen achtereenvolgens van een Zweeds koppel en daarna in de strijd om een plek in de halve finale van een Deens koppel. In de halve finale kwamen Myke en Gayle uit tegen de Duitsers Dorr en Volkmann en wonnen gemakkelijk de eerste game met 21-13. Onze dames gingen goed door en wonnen heel erg gemakkelijk met 21-12. Gayle heeft ook twee finales!

Van de mannendubbels (3) bereikten er twee de kwartfinales. Mark Caljouw en Justin Teeuwen verloren in de eerste ronde. Jim Middelburg en Vincent de Vries wonnen van een Frans koppel en Robin Tabeling en Russell Muns wonnen van Duitsers. Voor een plek in de halve finale moesten beide koppels tegen Denen. Beide koppels zijn geen onbekenden voor onze jongens. Ze zijn zeer aan elkaar gewaagd en de vorm van de dag geeft meestal een winnaar aan. Beide Deense koppels waren vandaag te sterk. Jim en Vincent pakten nog wel knap een derde game.

Morgenochtend om 10.00 uur worden de finales gespeeld. Ze beginnen met de damesdubbel en dames singel (op 2 banen), gevolgd door de mix en mannensingel en als laatste de mannendubbel.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws