SportSport

Sandra Camonier schrijft over het verlies van Ruud Bosch en Koen Ridder

Sandra Camonier schrijft over het verlies van Ruud Bosch en Koen Ridder

Wat zijn er een mooie partijen gespeeld op vrijdag de dertiende! In een goed gevulde VELO-hal ging om 9 uur de eerste dag van het hoofdtoernooi van de Yonex Dutch International van start.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Veel Nederlanders stonden op de baan, maar zeker niet in alle gevallen liep dat goed af. Bij de mannensingle zijn alleen de Nederlandse spelers Dicky Palyama en Eric Pang tot de kwartfinales doorgedrongen.

Een mooie rol was weggelegd voor de als achtste geplaatste Raul Must. In een spannende 'driesetter' knokte hij zich ten koste van Maleisiër Zainuddin naar de kwartfinale.

Bij de vrouwensingle plaatste Yao Jie zich met enige moeite voor de kwartfinales. Zij was daarmee de enige Nederlandse die dat wist te bereiken. De als vijfde geplaatste Nieminen legde het in de eerste ronde af tegen Patty Stolzenbach. Helaas kon Patty deze lijn niet doortrekken en sneuvelde ze in de volgende ronde tegen Cheah uit Maleisie.

Soraya de Visch Eijbergen speelde een uitstekende 'driesetter' tegen de Poolse Augustyn, maar trok net aan het korste eind.

Bij de mannendubbels verloor onverwacht onze Nederlandse troef Bosch/Ridder. In een spannende wedstrijd bleken de Maleisiers Heg/Theo een fractie sterker.

VELO-spelers Van Daalen de Jel en Suijkerland drongen knap door tot de kwartfinale, net als Starren/Van Os. Van de tien herendubbels waren zij helaas de enigen. In totaal acht Nederlandse mannendubbels moesten het strijdtoneel verlaten.

De Nederlandse vrouwendubbels waren aanzienlijk succesvoller. Vijf van de acht kwartfinalisten komen uit Nederland, waarbij de partij tussen Severien/Verheul en Ng/Ng met name genoemd moet worden. In een ware thriller sloegen Ginny en Maartje zich naar de overwinning, waarbij de nummers 2 geplaatsten het nakijken hadden.

In de mixdubbel zijn alle vier geplaatste koppels tot de kwartfinale doorgedrongen. Eerstgeplaatste Mateusiak/Zieba had heel weinig moeite met Russell Muns en Myke Halkema.

Zaterdag nemen de Polen het op tegen Erik Meijs en Kirsten van der Valk. Soraya de Visch Eijbergen en Jim Middelburg plaatsten zich ook voor de kwartfinale en spelen die tegen de als tweede geplaatste Dumarteray/Jaquet uit Zwitserland.

Op zaterdag worden de kwart- en halve finales gespeeld van 12 uur tot circa 22 uur. Er zijn nog veel Nederlanders actief, maar natuurlijk ook buitenlandse toppers. Kortom: topbadminton voor iedereen!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!