badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Sandra Camonier schrijft over het verlies van Ruud Bosch en Koen Ridder

Wat zijn er een mooie partijen gespeeld op vrijdag de dertiende! In een goed gevulde VELO-hal ging om 9 uur de eerste dag van het hoofdtoernooi van de Yonex Dutch International van start.

 

Veel Nederlanders stonden op de baan, maar zeker niet in alle gevallen liep dat goed af. Bij de mannensingle zijn alleen de Nederlandse spelers Dicky Palyama en Eric Pang tot de kwartfinales doorgedrongen.

Een mooie rol was weggelegd voor de als achtste geplaatste Raul Must. In een spannende 'driesetter' knokte hij zich ten koste van Maleisiër Zainuddin naar de kwartfinale.

Bij de vrouwensingle plaatste Yao Jie zich met enige moeite voor de kwartfinales. Zij was daarmee de enige Nederlandse die dat wist te bereiken. De als vijfde geplaatste Nieminen legde het in de eerste ronde af tegen Patty Stolzenbach. Helaas kon Patty deze lijn niet doortrekken en sneuvelde ze in de volgende ronde tegen Cheah uit Maleisie.

Soraya de Visch Eijbergen speelde een uitstekende 'driesetter' tegen de Poolse Augustyn, maar trok net aan het korste eind.

Bij de mannendubbels verloor onverwacht onze Nederlandse troef Bosch/Ridder. In een spannende wedstrijd bleken de Maleisiers Heg/Theo een fractie sterker.

VELO-spelers Van Daalen de Jel en Suijkerland drongen knap door tot de kwartfinale, net als Starren/Van Os. Van de tien herendubbels waren zij helaas de enigen. In totaal acht Nederlandse mannendubbels moesten het strijdtoneel verlaten.

De Nederlandse vrouwendubbels waren aanzienlijk succesvoller. Vijf van de acht kwartfinalisten komen uit Nederland, waarbij de partij tussen Severien/Verheul en Ng/Ng met name genoemd moet worden. In een ware thriller sloegen Ginny en Maartje zich naar de overwinning, waarbij de nummers 2 geplaatsten het nakijken hadden.

In de mixdubbel zijn alle vier geplaatste koppels tot de kwartfinale doorgedrongen. Eerstgeplaatste Mateusiak/Zieba had heel weinig moeite met Russell Muns en Myke Halkema.

Zaterdag nemen de Polen het op tegen Erik Meijs en Kirsten van der Valk. Soraya de Visch Eijbergen en Jim Middelburg plaatsten zich ook voor de kwartfinale en spelen die tegen de als tweede geplaatste Dumarteray/Jaquet uit Zwitserland.

Op zaterdag worden de kwart- en halve finales gespeeld van 12 uur tot circa 22 uur. Er zijn nog veel Nederlanders actief, maar natuurlijk ook buitenlandse toppers. Kortom: topbadminton voor iedereen!

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland Sandra Camonier

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Veel 'Nederlandse' kwartfinales in Wateringen

7 jaar geleden

volgend artikel

Zes halve finales op Yonex Dutch International

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws