badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
Deze afbeelding hoort bij 'Amersfoort bezorgt Almere een domper' en is gemaakt door BC Amersfoort
© BC Amersfoort

Amersfoort bezorgt Almere een domper

Deze afbeelding hoort bij 'Amersfoort bezorgt Almere een domper' en is gemaakt door BC Amersfoort
© BC Amersfoort+

De badmintonners uit Almere rekenden zich vooraf al rijk. Het stond op plek twee in de eredivisie en kon de achterstand op Amersfoort gaan verkleinen.

Amersfoort spelers Eefje Muskens en Jelle Maas door Badminton Nederland uitgezonden naar Noorwegen voor een Europees circuittoernooi leverden hier een prachtprestatie door tot in de finales door te dringen. Door deze prestatie waren ze niet aanwezig in deze topwedstrijd.

De Almere speler Dave Khodabux snelde na verlies in Noorwegen terug naar Almere om samen met de ingevlogen Engelse spelers Mills en Walker de verzwakte koploper een nederlaag toe te brengen.

Aan Amersfoortse zijde werden de messen geslepen om met alle toegestane middelen en inzet het Almere in eigen huis zo moeilijk mogelijk te maken. De geblesseerde eerste vrouw Gayle Mahulette werd opgeofferd, dit omdat haar vervangster Natalia Perminova een nieuw visum moest ophalen in Rusland. Kirsten van der Valk werd hierdoor in staat gesteld om als tweede vrouw een punt binnen te halen. Kirsten van der Valk pakte die mogelijkheid en klopte Manon Sibbald in twee games.

Hiervoor was de verrassing al compleet doordat de vrouwen van Amersfoort onverwacht de dubbel wonnen. Maartje Verheul en Kirsten van der Valk klopten Sarah Walker en Yvonne Sie.

De mannendubbel werd ingeleverd, zij het dat Dave Khodabux en de Engelse top dubbelaar Peter Mills in de 2e game alle zeilen moesten bij zetten om zich de jonge Robin Tabeling en de vervanger van Jelle Maas, Nick Fransman van het lijf te houden.

De mannenenkelspelen brachten de onverwachte voorsprong. Nick Fransman nog nooit een single gewonnen tegen Almere en vorig seizoen door diezelfde Saber Afif nog van de baan getikt, verraste zichzelf en het publiek met een mooie drie games winst op Afif.

Vincent de Vries groeit met de week en bond nu in twee games Stefan Branderhorst aan zijn zegekar.

Met de winst van Kirsten van der Valk stond Amersfoort ineens op een voorsprong van 4-2.

Door een tactische wisseling van de mixen waren er kansen op een overwinning. De 1e mix van invalster Renske Kwakkenbos en Vincent de Vries leverde het min of meer verwachte verlies op. Maartje Verheul en Robin Tabeling, het vernuft van Maartje samen met de snelheid en kracht van Robin zorgde voor de winst en het 5e punt. De Engelse Peter Mills was zelfs bij vlagen helemaal de weg kwijt tegen het met veel pressie spelende Amersfoort duo.

door

via BC Amersfoort

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Robin Tabeling: 'Terug van weggeweest'

5 jaar geleden

volgend artikel

Duinwijck overtuigend in hoofdstedelijke twist

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws