TFS Barendrecht hard onderuit in dubbelweekend

TFS Barendrecht hard onderuit in dubbelweekend
Moederdag 2019

Slotermeer kwam op bezoek bij TFS. TFS was compleet, maar Slotermeer liet Ralph Starren alleen optreden in de gemengddubbel.

› alles over het Badminton Festival!

TFS wist wat er op het spel stond met drie punten meer op de ranglijst dan Slotermeer, toch oogde dat niet zo.

Slotermeer was veel slimmer, geduldiger maar ook gretiger op de juiste momenten, waar TFS Barendrecht het gevoel had nooit in het spel te zitten en werkelijk alles tegen zat. De herendubbel van TFS Barendrecht, Rick Janssen en Dean Versteeg, startte voortvarend, maar zagen een Slotermeer die iets geduldiger werd en daarmee de partij binnen sleepte.

De dames Monique Broeke en Daisy Bommeleyn kregen geen enkele grip op een tegenstander die voor elke shuttle gingen. In de enkelspelen wist Hans van Os knap het spel van de niet goed spelende Michiel Kruijt te breken en het lukte allemaal ook aan de zijde van Slotermeer. Dean probeerde het in zijn enkelspel wel, maar uithoudingsvermogen in combinatie met scherpte was bij Slotermeer gewoon beter.

Monique had vandaag ook niet het beste van haar spel, maar gelukkig was dat ook niet nodig vandaag en won ze. Pascalle van Nielen had haar dag niet wat ze ook probeerde. Bij de gemengddubbels moest het koppel Daisy/Michiel nog aan de bak om een puntje binnen te halen. Dit keer lukte het wel om de partij binnen te slepen. De andere gemengddubbel Rick en Pascalle hadden weinig in te brengen tegen het koppel Judith en Ralph van Slotermeer. Hiermee kwam de zeer teleurstellende uitslag voor TFS Barendrecht van 2-6 op het scorebord. Opvallend was dat ook Slotermeer zich min of meer verbaasde over de geringe tegenstand, ondanks dat ze zelf niet slecht hadden gespeeld. Snel vergeten, zo klonk het bij TFS Barendrecht en weer oppakken voor de volgende dag.

Tegen een fanatiek Amersfoort

De volgende dag moest worden gespeeld tegen het zeer sterke koploper Amersfoort. Opmerkelijk was de beleving van Amersfoort die iedere rally winnend wilde afsluiten alsof nu al het kampioenschap op het spel stond. TFS Barendrecht had weinig in te brengen. In de dubbelspelen speelden Michiel en Dean zeker niet slecht, maar met name Jelle Maas toonde aan toch echt een maatje te groot te zijn.

Bij de damesdubbel hadden Monique en Daisy geen grip op de snelle geplaatste slagen van Amersfoort. Bij de enkelspelen was het Monique die het enige punt binnenhaalde, omdat haar tegenstandster zoals helaas vooraf al verwacht opgaf. Dean haalde er bijna nog eenderde set uit tegen Vincent de Vries, alleen kon hij op het beslissende moment nog een stapje extra zetten en Dean maakte de foutjes.

Rick speelde ook zeker niet slecht, maar ook hij kwam net iets tekort. Pascalle speelde veel beter dan gisteren tegen Slotermeer en sleepte er wel een derde set uit. Daarin veranderde haar tegenstandster haar tactiek en tempo en kon Pascalle haar diepe slagen niet meer vinden. Helaas verloren. De gemengddubbel van Michiel en Daisy was in de eerste set nog spannend met mooie rally's. De scherpte bij Amersfoort groeide naarmate de set vorderde en dat betaalde zich uit in winst van de eerste set en daarna een dikke winst in de tweede set. Het koppel Rick Pascalle had weinig in te brengen, waardoor de eindscore van 7-1 werd bereikt.

Drie punten is te weinig als je vooraf rekent op minimaal 5 punten. Dat betekent weer vol aan de bak in de komende thuiswedstrijd tegen Almere aankomende zaterdagavond om te voorkomen dat we op de onderste plaats gaan eindigen met trouwens nog 7 speelrondes te gaan.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas niet in geslaagd de halve finales…

28 juni 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) heeft het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen de finale van het vrouwendubbel…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!