badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

TFS Barendrecht speelt gelijk tegen landskampioen

TFS Barendrecht speelde afgelopen zaterdag tegen de regerend landskampioen VELO uit Wateringen.

 

De ploeg van coach Edward van de Heuvel straalde veel beleving uit en streed voor ieder punt. Iets wat we langere tijd toch een beetje hebben gemist. Dicky Palyama was niet aanwezig bij VELO. Dit was reden voor de coach om Michiel in het enkelspel op te stellen en met succes. De herendubbel van Dean Versteeg en Rick Janssen ging verloren, maar niet zonder slag of stoot. De damesdubbel van Monique Broeke en Daisy Bommeleyn begon moeizaam, maar eenmaal op gang was het koppel niet meer te houden en wonnen ze de derde set.

De enkelspelen werden eveneens verdeeld tussen VELO en TFS. Michiel Kruijt speelde goed en liet zijn soms onwaarschijnlijke techniek zien tot ook soms stomme verbazing van zijn tegenstander Rikkert Suijkerland van VELO. Dean nam het op tegen Russell Muns. Pas in de tweede set wist Dean gelijke tred te houden en begon goed te spelen. Helaas toch verloren. De damesenkel van Pascalle van Nielen was weer een ware thriller. Stressmomenten aan beide kanten van het net. Misschien geen goede wedstrijd, maar wel veel spanning. Uiteindelijk trok Pascalle aan het langste eind en won met 21-19 in de derde set. Monique probeerde het in haar enkelspel wel, maar trof een hardwerkende Lisa Malaihollo van VELO aan de andere kant, die probeerde alle shuttles te halen en met succes. De scherpte ontbreekt nog bij Monique, maar ten opzichte van vorige wedstrijden gaat het steeds weer een stukje beter. De tussenstand was nu 3-3. Michiel en Daisy moesten flink aan de bak, waarbij deze partij alles in zich had van een hele mooie gemengddubbel met heel veel netslagen en spannende rally's. De eerste set ging met 26-24 naar TFS, de tweede echter met 22-24 naar VELO. Kortom de spanning was weer optimaal. In de derde set was TFS oppermachtig en leek de pijp leeg bij VELO.

In de andere gemengddubbel van Pascalle en Rick was het inmiddels ook spannend. De derde set moest de beslissing brengen. TFS speelde goed, maar konden in de derde set niet meer het geduld opbrengen wat ze wel eerder hadden laten zien. VELO won deze gemegddubbel. Hierdoor kwam de uitslag op 4-4. Een voor TFS uitstekend resultaat. Daar dacht VELO geheel anders over. Grote overwinnaar was ook vanavond weer het publiek, die een aantal mooie en spannende partijen heeft gezien. Door dit resultaat schuift TFS weer een plaatsje omhoog in de ranglijst en staan nu op een achtste plek. Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Slotermeer. Aanvang 18.00 uur in sporthal Lagewei te Barendrecht.

geplaatst door

verkregen via TFS Barendrecht

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Open Culemborgse Aangepast Badminton op 9 december 2012

6 jaar geleden

volgend artikel

Engelsen maken BV Almere sterker

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws