badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Vijf punten voor Van Zijderveld Amstelveen in dubbelweekend

In de Carlton Eredivisie deed Van Zijderveld Amstelveen het afgelopen weekeinde geen goede zaken.

 

In de uitwedstrijd met het Haagse DKC ging de Amstelveense ploeg zaterdag met 1-7 hard onderuit en zondag werd in eigen hal met 4-4 gelijkgespeeld tegen het Limburgse Roosterse. De vijf punten die de Amstelveners in het ‘dubbelweekend’ hebben behaald lijken niet genoeg om in de strijd te blijven voor het behalen van een play-offs plek om de landstitel.

Tegen naaste concurrent DKC begon het jonge Amstelveense team in Den Haag meteen niet goed aan de wedstrijd door verlies, weliswaar in drie games, van het mannen- en het vrouwendubbelspel (0-2). Via kopman Lester Oey, hij won in straight games het eerste mannensingle, deden de Amstelveners nog iets terug (1-2). Maar, daarna waren het alléén de Hagenaars die de dienst uitmaakten. De drie overige enkelspelen gingen vrijwel simpel naar het Haagse team evenals het eerste gemengd dubbel dat wegens blessure van Norbert van Barneveld, opgelopen in het mannen dubbel, niet gespeeld werd (1-6). In de tweede mix kwamen Justin Teeuwen en Alida Chen in de verlenging van de derde game net iets te kort voor een tweede punt voor Van Zijderveld. Eindstand: 1-7.

In het thuisduel met Roosterse kwam Van Zijderveld Amstelveen via een simpele overwinning van Lester Oey en Justin Teeuwen in het mannen dubbel op een 1-0 voorsprong. Linda Chen en Elisa Piek begonnen in het vrouwen dubbel door winst van de eerste game veelbelovend, maar daarna konden de Van Zijderveldvrouwen de concentratie niet vasthouden en maakten vele (onnodige) fouten, waardoor hun tegenstanders de stand op 1-1 brachten.

Alida Chen kwam daarna in het enkelspel eveneens niet tot winst van haar partij en verloor kansloos de derde game (1-2). Vervolgens scoorden de Amstelveners drie punten op rij via de resterende enkelspelen, alle in drie spannende games. Allereerst kwam Van Zijderveld via de heel hard werkende Lester Oey op 2-2, zette Linda Chen haar team na een moeizame strijd op een 3-2 voorsprong en vergrootte ‘veteraan’ Arjan Regtien die voorsprong met gedegen spel tot 4-2.

In de afsluitende mixen hadden de Amstelveense koppels Regtien/Piek en Teeuwen/A.Chen geen goed antwoord op het vaste spel van hun tegenstanders, die langszij kwamen: 4-4.

Na elf gespeelde wedstrijden staat Van Zijderveld Amstelveen met 44 punten op plek zes in het klassement, acht minder dan de nummer vier VELO die aanstaande zaterdag 1 december tegenstander is van de Amstelveners. Het duel in De Meerkamp begint om 18.00 uur.

Individuele uitslagen

Van Zijderveld Amstelveen – Roosterse (4-4)

 • MD Justin Teeuwen/Lester Oey - Roel van Heuckelom/Frank Vermeesch 21-8 21-8
 • VD Linda Chen/Elisa Piek - Wendy Hoeve/Lianne Janssen 21-16 16-21 11-21
 • ME1 Lester Oey - Leon Nottelman 21-10 13-21 21-16
 • VE1 Linda Chen - Wendy Hoeve 22-20 16-21 21-18
 • ME2 Arjan Regtien - Frank Vermeesch 21-10 19-21 21-13
 • VE2 Alida Chen - Roxanne Molenmaker 21-12 16-21 7-21
 • GD1 Arjan Regtien/Elisa Piek - Leon Nottelman/Roxanne Molenmaker 17-21 7-21
 • GD2 Justin Teeuwen/Alida Chen - Dennis Dubbelman/Lianne Janssen 9-21 12-21

DKC - Van Zijderveld Amstelveen (7-1)

 • MD Van Daalen de Jel/Wijers - Oey/Van Barneveld 21-18 15-21 21-18
 • VD Severien/Besselink - L. Chen/Piek 16-21 21-17 21-12
 • ME1 Van Daalen de Jel - Oey 11-21 18-21
 • VE1 De Visch Eijbergen - L. Chen 21-10 21-8
 • ME2 Caljouw - Teeuwen 21-7 21-14
 • VE2 Severien - A. Chen 21-14 21-14
 • GD Caljouw/De Visch Eijbergen - Van Barneveld/Piek (opgave Van Zijderveld)
 • GD Besselink/Bravenboer - Teeuwen/A. Chen 16-21 21-15 23-21

geplaatst door

verkregen via Van Zijderveld

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws