badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Haarlems Dagblad: 'Duinwijck stelt opnieuw teleur'

Duinwijck heeft tegen het Roosterse BC een teleurstellende 6-2 nederlaag geleden en blijft daardoor bungelen op de vijfde plaats op de ranglijst.

 

De top vier denderde wel voort met grote uitslagen, waardoor de achterstand op nummer vier, Velo, inmiddels is opgelopen tot maar liefst elf punten en met nog twee concurrenten dichtbij.

Het behalen van de play-offs, met nog zes ronden te gaan, is hierdoor nagenoeg onmogelijk geworden, beseft ook Duinwijck-coach Maurits van Tubergen Lotgering: "Met collega-coach Rob Ridder hebben we bewust geschoven in de opstellingen, zoals bij het vrouwen-en gemengd dubbel, en ook een beetje gegokt, maar dat is behoorlijk verkeerd uitgepakt. We hebben vier partijen weliswaar in drie games verloren, maar dan nog. Het zou inderdaad een bijzondere situatie zijn als we het niet halen, want dat is sinds de eeuwwisseling niet meer gebeurd."

Vooraf was het weer koppen tellen. Wie er zouden plaats nemen in het spelersbusje richting Limburg. Erik Meijs ontbrak vanwege een trainingsstage in Zuid-Korea en kopvrouw Akvile Stapusaityte was met een rugblessure net op tijd terug van de Welsh Open. Dat betekende dat opnieuw een blik met invallers werd opengetrokken.

De vijf spelers die vorig jaar nog geen eredivisie speelden, waren in zijn totaliteit van minder niveau dan de thuisploeg die wel op volle sterkte kon aantreden en destijds in Haarlem al een verdienstelijk 4-4 gelijkspel behaalde. Voor het oog van 31 toeschouwers en een hakkelende speaker, die de spelersnamen verkeerd uitsprak en de helft van het Haarlemse team vergat voor te stellen, kwamen de enige winstpunten uit de vrouwen enkelspelen. Akvile Stapusaityte toonde haar goede mentaliteit en ook Karina de Wit verzaakte niet.

geplaatst door

verkregen via Haarlems Dagblad Theo Plasschaert

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Sensationele winst Roosterse op Duinwijck

6 jaar geleden

volgend artikel

BAS Badminton 1 verslaat BC 70 Veluwe in 't Koetshuis

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws