Moederdag 2019

Sensationele winst Roosterse op Duinwijck

Sensationele winst Roosterse op Duinwijck

Vanwege Sinterklaas activiteiten waren er duidelijk minder supporters in de Albertzaal maar zij die er waren hebben spektakel gezien.

› alles over het Badminton Festival!

Hadden we een zeper tegen DKC en kenden we een "geaccepteerde" verliespartij tegen Almere, uit tegen van Zijderveld stond er weer een team. Intussen is er veel gepraat met als resultaat dat we zaterdagavond het beste teamresultaat hebben gezien sinds ooit. Iedere speler was bereid tot het gaatje te gaan. Duinwijck trad aan zonder Erik Meijs en dat geeft natuurlijk een voordeel.

Het begon al meteen met twee driesetters, zowel het damesdubbel van Wendy Hoeve en Debbie Janssens en de heren Dennis Dubbelman en Roel van Heuckelom haalden in synchroon de winst binnen. Wonnen de dames met 13 en de heren kwamen tot 15, verloren de beide dubbels de tweede set met 19. Maar daarna ging men weer over tot de orde van de dag, 21-15. Hoppa, 2-0 voor.

In het eerste damessingle moest Wendy Hoeve aantreden tegen de international Akvile Stapusaityte, Akvile speelde afgelopen week nog in het Wales Open. Maar Wendy liet niet zo maar over zich heenlopen, na verlies in de eerste set (16-21) pakte Wendy de tweede set met 21-18. De derde set werd een thriller, kansen over en weer met een verlies voor Wendy met 22-24. Schitterende pot met alle spanning die men zich maar kan voorstellen.

Roxanne Molenmaker had de pech om te moeten aantreden tegen Karina de Wit, oud international en nog steeds zeer gedreven. Wat Roxanne ook kon bedenken, de Wit ging er over heen en won met dikke cijfers.

Bij de heren ging het duidelijk beter, winst voor Leon Nottelman en Marijn Put. Leon in drie sets omdat hij het spelen voor publiek zo leuk vindt en dus weer eens drie sets. Kijk je naar de gewonnen sets (13 en 6!!) dan weet je wat hij kan, een tussenbedrijf is hem gegund.

Marijn heeft daar geen last van en speelde zijn tegenstander af en toe helemaal zoek. Jammer dat Marijn zijn eigen niveau niet steeds kan vasthouden, Bas Gerrits mocht nog wat punten scoren (21-13 en 21-15).

En zoals altijd, de mixcombinaties leveren ons veel punten op, dus ook deze keer. Dennis Dubbelman en Debbie Janssens kenden weinig problemen, simpele winst in twee sets met 21-12 en 21-17, gedegen.

Leon nam Roxanne mee op sleeptouw in de partij tegen diezelfde ervaren Karina de Wit en Jerry Nattenstedt. Werd de eerste set nog verloren, Roxanne kwam eindelijk in haar spel met 21-8 in de derde set. Dat zegt veel tegen deze combinatie, supporters op de banken.

De supporters die er waren hebben volledig genoten van een ploeg die heeft gevochten voor ieder punt. Dit is het Roosteren waarvoor de supporters de warme thuisbank willen verlaten om massaal naar de Albertzaal te komen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag ook dit weekend badmintontempel

Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag ook dit weekend badmintontempel

Het Grand Prix toernooi Drop Shot uit Den Haag is ook dit jaar weer het podium van de Master Finals. Dat betekent dat de top van…

24 mei 2019

Knappe comeback Nederland bij Sudirman Cup

Knappe comeback Nederland bij Sudirman Cup

In Nanning (China) is het Nederlandse team er in geslaagd de Sudirman Cup 2019 winnend af te sluiten. In de laatste wedstrijd…

23 mei 2019

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

In Nanning (China) is het Nederlandse team er net niet in geslaagd de laatste wedstrijd in groep 2A van de Sudirman Cup 2019 te…

21 mei 2019

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

It was very tough months for us... we were working so hard to make something for us, for the badminton in Bulgaria but we just…

21 mei 2019

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Het lag in de lijn der verwachting, maar de Nederlandse topbadmintonners die deze week acteren tijdens de Sudirman Cup 2019 in…

20 mei 2019

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft DKC net als vorig jaar de nationale beker gewonnen. In een spannende finale werd…

18 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!