Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Alex van Zaanen

Carlton NK 2013: Pakt Dicky Palyama zijn tiende titel?

© Alex van Zaanen+

De routinier kan in het Topsportcentrum voor de tiende maal de nationale titel in het mannenenkelspel veroveren.

De laatste zes jaar ging de strijd om de nationale titel bij de mannen tussen Eric Pang en Palyama. Inmiddels heeft Pang de laatste vier edities op zijn naam geschreven, maar Palyama wil nog een keer vlammen. Van 2000 tot en met 2008 werd de 34-jarige topspeler negenmaal op rij Nederlandse Kampioen. Een unieke prestatie.

Ook in het vrouwenenkelspel kon je de twee namen voor de finale de afgelopen edities al bijna blind invullen. Yao Jie en Judith Meulendijks domineerden de laatste jaren de eindstrijd. Ze vochten in Almere prachtige duels uit om de titel. Toch liggen er genoeg kapers op de kust om de hegemonie van het duo te doorbreken. Zo bereikte Patty Stolzenbach in oktober 2012 nog de halve finale van de Yonex Dutch Open en is Soraya de Visch Eijbergen nog ongeslagen in haar singles in de Carlton Eredivisie.

Samenwerking

Om de Carlton NK nog meer uitstraling te geven gaat Badminton Nederland de samenwerking aan met de gemeente Almere en de drie Almeerse badmintonverenigingen. BV Almere, BC Arcade en BV Almere Buiten zijn nauw betrokken bij de side events van het evenement.

Zo organiseert BC Arcade op zondag 3 februari een mixtoernooi. Naast het mixtoernooi verzorgen spelers uit de nationale selectie clinics voor de badmintonjeugd en kunnen bezoekers van de Carlton NK kennismaken met het Speedbadminton.

Programma

  • Vrijdag 1 februari 2013 10.00 - 22.00 uur Kwalificatiewedstrijden
  • Zaterdag 2 februari 2013 10.00 - 17.00 uur Achtste finales
  • 18.00 - 22.00 uur Kwartfinales
  • Zondag 3 februari 2013 10.00 - 13.00 uur Halve finales
  • 13.30 - 17.00 uur Finales

Aantrekkelijke entreeprijs

De entreeprijzen voor de Carlton NK zijn scherp geprijsd. Een volwassene betaalt voor een toegangskaartje voor het evenement slechts € 8,00. Jeugd tot en met 17 jaar kan voor € 4,00 naar binnen in het Topsportcentrum. Kinderen tot elf jaar hebben gratis entree. Voor de kwalificatiewedstrijden op vrijdag 1 februari is de entree voor iedereen gratis.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Open huis bij badminton BV Hoogkarspel

5 jaar geleden

volgend artikel

Kennisgroep Badminton op LinkedIn

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws