badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Gayle Mahulette back on court: Amersfoort wint in play-off van VELO

In een mooie entourage, met veel kabaal en aanmoedigingen ging de wedstrijd van start.

Gayle Mahulette back on court: Amersfoort wint in play-off van VELO - BC Amersfoort
© BC Amersfoort
Gayle Mahulette back on court: Amersfoort wint in play-off van VELO - BC Amersfoort
© BC Amersfoort +

 

Amersfoort moest aanpassingen doen in zijn opstelling. Nick Fransman en Vincent de Vries werden gespaard, beide zijn net genezen van hun blessures en zijn op de weg terug. Hun vervangers waren Joéli Residay en Ruben Jille.

De mannen en vrouwendubbel liepen als vanouds, Jelle Maas Robin Tabeling, Eefje Muskens en Maartje Verheul brachten de stand op 2-0.

Kirsten van der Valk leverde een degelijke partij af tegen Myke Halkema, de drie verwachte punten waren binnen.

Nu kwamen de drie andere singelspelen, Joéli Residay en Ruben Jille moesten de eer laten aan respectievelijk Dicky Palyama en Rikkert Suijkerland.

Gayle Mahulette stond voor het eerst op de baan in een volledige partij, 7 maanden geleden was haar laatste officiele optreden. Gayle maakte er een monsterpartij van tegen de zich met hand en tand verdedigende Lisa Malaihollo. Beide speelsters gingen tot het uiterste en na een uur badminton kwam Lisa nipt met een overwinning van de baan.

Inmiddels had de 1e mix van Amersfoort al de 4-2 op het scorebord gebracht, Jelle Maas en Eefje Muskens versloegen Rikkert Suijkerland en Myke Halkema.

Ook de afsluitende mix van Robin Tabeling en Maartje Verheul verliep uitstekend, met scherp en uitstekend positiespel leverde dit punt vijf op.

Zaterdagvond kan het karwei geklaard worden thuis in Amersfoort, voorwaar geen simpele opgave daar v.Zundert/VELO bewezen heeft dat zij in bijzondere wedstrijden tot grote hoogte kunnen groeien.

Zaterdagavond 19:00 sporthal Juliana van Stolberg Amersfoort, komt allen aanmoedigen. In het voorprogramma zullen de kampioensteams jeugd 1 en 2 en senioren teams 5 en 9 van de Amersfoort in het zonnetje worden gezet.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws