VBO Trainer
Familievlog De Nagelkerkjes

TFS Barendrecht volgend seizoen opnieuw in de eredivisie

TFS Barendrecht volgend seizoen opnieuw in de eredivisie

Monique Broeke weer terug in de richting van haar oude niveau.

In de laatste wedstrijd was het toch nog even spannend wat de concurrenten zouden presteren.

Er was frequent contact met de andere sporthallen waar Slotermeer en Victoria hun wedstrijden moesten spelen. Toen duidelijk werd dat TFS zich ging handhaven was er op de spelersbank gelijk opluchting te zien. TFS speelde trouwens zelf ook lang niet slecht tegen de nummer vier op de ranglijst van Zundert Velo uit Wateringen. Velo trad aan zonder kopman Dicky Palyama en Jim Middelburg. TFS trad aan zonder Dean Versteeg. In de dubbelspelen pakte TFS ook deze week de volle winst. De dames Monique Broeke en Daisy Bommeleyn hadden hun handen vol aan het koppel Malaihollo/Slaats van Velo. Met 21-18 in de derde game werd uiteindelijk de winst gepakt. De heren Michiel Kruijt en Rick Janssen speelden tegen de invallers Telwin/Nieuwkerk van Velo en wonnen eenvoudig.

De herenenkelspelen gingen beiden eenvoudig naar Velo. Suijkerland won van Ravin Jhinkoe-Rai, die in enkele ralleys wel liet zien waartoe hij in staat is, maar dit seizoen trainingsarbeid even niet kan combineren met zijn studie. Muns won van invaller Joris Brouns van TFS, die zoals gebruikelijk voor elke ralley vocht, maar de vele schijnbewegingen en harde smashes van zijn tegenstander niet kon pareren. De damesenkelspelen werden verdeeld. Pascalle van Nielen had vorige week een blessure opgelopen en leek weer goeddeels hersteld. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de pijn toch weer terug en besloot Pascalle halverwege de 2e game op te geven. Overigens speelde haar tegenstandster Halkema een prima wedstrijd. Monique nam het op tegen de kopvrouw van Velo Malaihollo. In een mooie driesetter liet Monique steeds meer zien dat haar bekende spel weer aan het terugkomen is. Jammer voor TFS dat ze nu pas weer op stoom aan het komen is, maar andere kant heel leuk voor Monique die lange tijd in een dip heeft gezeten, maar wel is blijven trainen en knokken voor herstel en dat lijkt nu toch weer gelukt.

De gemengddubbels werden beiden een prooi voor Velo. Rick en invalster Jeannette v.d. Werff speelden tegen Muns/Slaats. In de eerste game wist TFS nog dichtbij te blijven, maar maakten net iets meer fouten. In de 2e game was het Velo die de druk verder wist op te voeren en won. Michiel en Daisy wilden ook hun laatste gemengddubbel in deze competitie winnen tegen Suijkerland/Halkema. Velo speelde nagenoeg foutloos en had enorm veel servicedruk. Hier had TFS te vaak geen goed antwoord op, waardoor Velo een voorsprong opbouwde die eigenlijk nauwelijks in gevaar kwam. Velo won hierdoor verdiend met 5-3 en hield een redelijk gevoel over aan deze wedstrijd als voorbereiding op de play offs, terwijl TFS met een lekker gevoel de sporthal verliet, want handhaving was gerealiseerd.

Het is en blijft opmerkelijk dat TFS zonder een wedstrijd te winnen zich toch weet te handhaven. Eigenlijk bijzonder knap en een felicitatie waard. Dat geeft aan dat het team over kwaliteiten beschikt die zeker in de Eredivisie thuis horen. Tegen sterker geachte tegenstanders werd gemiddeld goed gescoord, terwijl tegen de zwakkere opponenten de prestaties zwaar tegen vielen. Een feitelijke constatering maar wel met perspectief zullen we maar zeggen. Het toernooicircuit gaat nu beginnen en TFS kan nu rustig uitkijken naar de in het voorjaar te verspelen bekerwedstrijden en zich al vast gaan richten op het komende eredivisieseizoen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Familievlog De Nagelkerkjes

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

De Croatian International 2019 is het strijdtoneel voor een behoorlijk aantal Nederlandse jeugdbadmintonners. In Zagreb vind het…

16 april 2019

Team Van Velzen in ruste

Team Van Velzen in ruste

Wellicht is het sommige van jullie opgevallen dat we al een tijdje niks meer op onze facebook-pagina hebben geplaatst.

15 april 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

In de finale moesten Debora Jille en Alyssa Tirtosentono met 24-22, 19-21 en 11-21 hun meerdere erkennen in de nummer twee van de…

14 april 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Met 21-18, 16-21 en 21-15 wonnen Debora en Alyssa van het Deense koppel Julie Finne-Ipsen / Mai Surrow.

13 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Bij de Dutch International in Wateringen staan de koppels Debora Jille / Alyssa Tirtosentono en Iris Tabeling / Nadia Fankhauser…

13 april 2019

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

In mei dit jaar is de officiële lancering van outdoor badminton - buitenbadminton - als nieuwe variant op de traditionele…

12 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!