Moederdag 2019

TFS Barendrecht volgend seizoen opnieuw in de eredivisie

TFS Barendrecht volgend seizoen opnieuw in de eredivisie

Monique Broeke weer terug in de richting van haar oude niveau.

Moederdag 2019

In de laatste wedstrijd was het toch nog even spannend wat de concurrenten zouden presteren.

› alles over het Badminton Festival!

Er was frequent contact met de andere sporthallen waar Slotermeer en Victoria hun wedstrijden moesten spelen. Toen duidelijk werd dat TFS zich ging handhaven was er op de spelersbank gelijk opluchting te zien. TFS speelde trouwens zelf ook lang niet slecht tegen de nummer vier op de ranglijst van Zundert Velo uit Wateringen. Velo trad aan zonder kopman Dicky Palyama en Jim Middelburg. TFS trad aan zonder Dean Versteeg. In de dubbelspelen pakte TFS ook deze week de volle winst. De dames Monique Broeke en Daisy Bommeleyn hadden hun handen vol aan het koppel Malaihollo/Slaats van Velo. Met 21-18 in de derde game werd uiteindelijk de winst gepakt. De heren Michiel Kruijt en Rick Janssen speelden tegen de invallers Telwin/Nieuwkerk van Velo en wonnen eenvoudig.

De herenenkelspelen gingen beiden eenvoudig naar Velo. Suijkerland won van Ravin Jhinkoe-Rai, die in enkele ralleys wel liet zien waartoe hij in staat is, maar dit seizoen trainingsarbeid even niet kan combineren met zijn studie. Muns won van invaller Joris Brouns van TFS, die zoals gebruikelijk voor elke ralley vocht, maar de vele schijnbewegingen en harde smashes van zijn tegenstander niet kon pareren. De damesenkelspelen werden verdeeld. Pascalle van Nielen had vorige week een blessure opgelopen en leek weer goeddeels hersteld. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de pijn toch weer terug en besloot Pascalle halverwege de 2e game op te geven. Overigens speelde haar tegenstandster Halkema een prima wedstrijd. Monique nam het op tegen de kopvrouw van Velo Malaihollo. In een mooie driesetter liet Monique steeds meer zien dat haar bekende spel weer aan het terugkomen is. Jammer voor TFS dat ze nu pas weer op stoom aan het komen is, maar andere kant heel leuk voor Monique die lange tijd in een dip heeft gezeten, maar wel is blijven trainen en knokken voor herstel en dat lijkt nu toch weer gelukt.

De gemengddubbels werden beiden een prooi voor Velo. Rick en invalster Jeannette v.d. Werff speelden tegen Muns/Slaats. In de eerste game wist TFS nog dichtbij te blijven, maar maakten net iets meer fouten. In de 2e game was het Velo die de druk verder wist op te voeren en won. Michiel en Daisy wilden ook hun laatste gemengddubbel in deze competitie winnen tegen Suijkerland/Halkema. Velo speelde nagenoeg foutloos en had enorm veel servicedruk. Hier had TFS te vaak geen goed antwoord op, waardoor Velo een voorsprong opbouwde die eigenlijk nauwelijks in gevaar kwam. Velo won hierdoor verdiend met 5-3 en hield een redelijk gevoel over aan deze wedstrijd als voorbereiding op de play offs, terwijl TFS met een lekker gevoel de sporthal verliet, want handhaving was gerealiseerd.

Het is en blijft opmerkelijk dat TFS zonder een wedstrijd te winnen zich toch weet te handhaven. Eigenlijk bijzonder knap en een felicitatie waard. Dat geeft aan dat het team over kwaliteiten beschikt die zeker in de Eredivisie thuis horen. Tegen sterker geachte tegenstanders werd gemiddeld goed gescoord, terwijl tegen de zwakkere opponenten de prestaties zwaar tegen vielen. Een feitelijke constatering maar wel met perspectief zullen we maar zeggen. Het toernooicircuit gaat nu beginnen en TFS kan nu rustig uitkijken naar de in het voorjaar te verspelen bekerwedstrijden en zich al vast gaan richten op het komende eredivisieseizoen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mooi WK Badminton 2019 eindigt voor Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinales

Mooi WK Badminton 2019 eindigt voor Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinales

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas niet in geslaagd…

24 augustus 2019

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale WK Badminton 2019 in Zwitserland

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale WK Badminton 2019 in Zwitserland

In drie games wisten Selena Piek en Robin Tabeling te winnen van de nummer 6 van de wereld - het Indonesische koppel Praveen…

22 augustus 2019

Wisselende successen op dag twee WK Para-Badminton 2019

Wisselende successen op dag twee WK Para-Badminton 2019

Bij de WK Para-Badminton 2019 in Basel kwamen Joshua Donker, Megan Hollander, Mark Modderman en Joey Lie voor Nederland in actie…

22 augustus 2019

Dag drie WK Badminton 2019: Robin Tabeling en Selena Piek naar achtste finales

Dag drie WK Badminton 2019: Robin Tabeling en Selena Piek naar achtste finales

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen in Basel zijn Robin Tabeling en Selena Piek door naar de achtste finales in de mix.

22 augustus 2019

Soraya, Robin en Selena door op dag twee WK Badminton 2019

Soraya, Robin en Selena door op dag twee WK Badminton 2019

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Soraya De Visch Eijbergen en het koppel Robin Tabeling/…

20 augustus 2019

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Jelle Maas en Robin Tabeling er in geslaagd de tweede…

19 augustus 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!