Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Alex van Zaanen

Wei en Ongbumrungpan winnen enkelspelen op Yonex Dutch Open

© Alex van Zaanen+

Routinier Nan Wei (Hongkong) en tiener Busanan Ongbumrungpan (Thailand) hebben respectievelijk het mannen- en vrouwenenkel op de Yonex Dutch Open 2013 op hun naam geschreven.

Nan Wei uit Hongkong kroonde zich tot de kampioen in het mannenenkel door in de finale zijn landgenoot Yan Kit Chan, als achtste geplaatst in Almere, met 21-15 en 21-18 te verslaan.

De 17-jarige Busanan Ongbumrungpan uit Thailand maakte de gehele week al een imposante indruk en ook in de finale speelde ze geweldig. Met tweemaal 21-12 liet Busanan haar tegenstandster Juan Gu uit Singapore kansloos.

In de finale van het gemengddubbel werden de als eerste geplaatsen Indonesiërs Muhammad Rijal/Debby Susanto verslagen door Danny Bawa Chrisnanta/Yu Yan Vanessa Neo (Singapore, 2). In Almere werd het 21-19 en 25-23 voor Chrisnanta/Neo.

Het Chinese duo Yixin Bao/Jinhua Tang greep de titel in het vrouwendubbel. In een enerverende finale met een hoog tempo werd er met 21-15 en 21-7 gewonnen van Anggia Shitta Awanda/Della Destiara Haris uit Indonesië.

Wahyu Nayaka Arya Pankaryanira/Ade Yusuf uit Indonesië wonnen in een zeer spectaculaire finale het mannendubbel. In drie games versloegen ze hun landgenoten Berry Angriawan/Ricky Karanda Suwardi met 14-21, 21-18 en 21-17.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws