Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Yonex Dutch International

Mooie resultaten bij Yonex Dutch Junior International

© Yonex Dutch International+

Op de zaterdag van de Yonex Dutch Junior International werd uitstekend gepresteerd door de Nederlandse toptalenten.

In het mannenenkelspel moest nog gestreden worden om een plaats bij de laatste 16. Mark Caljouw als 1e geplaatst speelde tegen de 9/16 geplaatste Ng uit Singapore. Mark had een slechte start wat niet zo gek was. Gisteravond overleed een trouw supporter van Marks club DKC die ook als trainer erg actief was: Steven Tirtosentono. Diegenen die Mark kennen, weten dat Mark zich zoiets aantrekt. Na het verlies in de 1e game met 11-21 en een aanvankelijk grote achterstand in de 2e game lukte het hem toch om zich weer te focussen op zijn wedstrijd. Hij herpakte zich en won met 21-18. In de derde game ontstond een mooie wedstrijd die Mark uiteindelijk naar zich toetrok: 21-17. De kwartfinale was een feit. Voor een plek in de halve finale moest hij later op de dag aantreden tegen de 5/8 geplaatste Mexicaan Garrido Esquivel. Met deze jongen had Mark minder moeite en won makkelijk met 21-12 en 21-15. Daarmee was voor Mark ook de halve finale een feit.

Ook hadden wij nog twee mannendubbels in de strijd voor een plek bij de laatste 16. Ruben Wijnands en Nico Hermans verloren in drie games van het Franse koppel Citron/Vallez met 17-21 21-16 en 17-21. Alex Vlaar en Ruben Jille hadden als 2e geplaatsten geen moeite om de kwartfinale te bereiken. Ze wonnen makkelijk van het Engelse koppel Arksey en Vendy: 21-14 en 21-15. Alex en Ruben wonnen later op de dag ook de kwartfinale van het sterke Zweedse koppel Burestedt/ Welinder 17-21 21-18 en 21-15. De tweede halve finale!

Bij de laatste 16 waren er ook twee vrouwendubbels. Tamara van der Hoeven en Imke van der Aar wonnen deze ronde van de Duitsen Janssens/Petrikowski met 15-21 21-19 en 21-17. Cheryl Seinen en Dorien Lups deden dit mooi na en wonnen van een Luxemburgs meisje en een Sloveens meisje 21-11 en 21-12: kwartfinale dus. Voor een plek in de halve finale werd echter verloren door Cheryl en Dorien van een koppel uit Hong Kong 15-21 21-16 en 11-21. Tamara en Imke wonnen wel van het Russische koppel Davletova/Ronzhina: 21-17 en 21-13. De derde halve finale stond voor de Nederlanders op het scorebord.

Alex Vlaar en Cheryl Seinen, 3/4 geplaatst, mochten het in het gemengd dubbel opnemen tegen het Franse koppel Hammer/Delrue voor een plek in de halve finale. Alex en Cheryl speelden een prima partij en lieten de Fransen niet in hun spel komen: 21-16 21-16. De vierde halve finale was een feit.

Deze laatste halve finale werd nog zaterdag gespeeld. Alex en Cheryl moesten aantreden tegen de als 2e geplaatste Duitsers Seidel/Karnott. Alex en Cheryl speelden een prima halve finale die ze uiteindelijk in de 3e game makkelijk wonnen van dit sterke Duitse koppel, met 17-21 21-18 en 21-12. Een finale!

Zondag zijn er dus nog veel Nederlanders in de strijd in Haarlem.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws