badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Veel nationale jeugdtitels naar Amersfoort

De door de maatregelen van Badminton Nederland bedreigde Badminton Academie Amersfoort liet op de Nationale Jeugd Kampioenschappen zien dat de maatregelen welke BNL voorstelt niet terecht zijn.

Veel nationale jeugdtitels naar Amersfoort - BC Amersfoort
© BC Amersfoort
Veel nationale jeugdtitels naar Amersfoort - BC Amersfoort
© BC Amersfoort +

 

Op de jaarvergadering van BNL op 28 juni zullen de afgevaardigden de bezwaarschriften van de BAA aankaarten bij het bondsbestuur en ter stemming voorleggen.

In Tilburg presteerden de spelers van BC Amersfoort en BAA uitstekend. Zo legde team 1 speler Ruben Jille beslag op de titel in de mix U19 en een mooie 2e plaats in de dubbel U19.

Bij de U17 verspeelde Niels Veenstra een finaleplaats na een ruime voorsprong in de beslissende game tegen Thomas Sibbald. Dit zelfde gold voor Bart Hoksbergen in een zinderende 1/2 finale was Wessel van der Aar niet iets gelukkiger. Bart behaalde wel een finaleplaats met Guusje de Vries in de mix.

De grote winnares was voor Amersfoort Guusje de Vries welke drie finales behaalde. De talentvolle Amersfoort speelster welke deze dag werd gevolgd door een cameraploeg van ZAPP-sport. Ze werd in de mix U13 2e, maar in de dubbel samen met de BAA-speelster Meike Versteeg werd de nationale titel behaald. In het enkelspel namen beide meisjes van BAA de strijd op tegen elkaar. Guusje was ditmaal de sterkste en behaalde haar tweede nationale titel.

Sebastiaan Li was een klasse apart bij de U15 jongens met zijn twee nationale titels, één in het enkelspel en één in de mix met Amersfoort speelster Debora Jille.

Debora Jille strandde in de 1/2 finale single maar behaalde de titel in de mix en werd ook nog runner-up in het meisjesdubbel samen met Stephanie Pietersz.

Bij de meisjes was de verrassing het uitstekende spelen van Demi Lensselink in de U17. Demi kon pas gestopt worden in de 3e game van de finale tegen Imke van der Aar, de nieuwe aanwinst van landskampioen VELO.

Ook veel spelers behaalden een 3/4 plaats, kortom het badminton in Amersfoort zette zich o.l.v. van de coaches Fred van Wankum, Rene Lelieveld en Somrak Doornebosch weer stevig op de kaart. En BNL zal zich danig achter zijn oren moet krabben om het onzinnige plan van topsport doorgang te laten gaan.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws