badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Amersfoort boekt nuttige overwinning - BC Amersfoort
© BC Amersfoort

Amersfoort boekt nuttige overwinning

Amersfoort boekt nuttige overwinning - BC Amersfoort
© BC Amersfoort +

De tweede wedstrijd in de Carlton Eredivisie was er voor Amersfoort coach Joeli Residay weer een met de puzzel welke vrouwen er moesten invallen. Kirsten van der Valk is nog steeds uit de running, Gayle Mahulette kampt nog steeds met een voetblessure en Xandra Stelling is bijna op de helft van haar zwangerschap.

Gekozen werd om Gayle Mahulette toch op te stellen in single en mix. Dit pakte goed uit voor de huidige nationaal kampioene met twee zeges. Er werd een beroep gedaan op Manouk Los uit team 2 die 's middags nog een wedstrijd speelde in Wateringen en snel naar Amersfoort kwam.

De grote winst voor Amersfoort was de terugkeer van Vincent de Vries. Na een slepende knieblessure speelde Vincent de Vries na negen maanden zijn eerste wedstrijd. Aan de zijde van Freek Golinski boekte hij direct een overwinning.

De vrouwendubbel leverde een punt op voor de gasten uit Barendrecht. Manouk los en Xandra Stelling hadden geen verweer tegen Jeannette van der Werff en Pascalle van Nielen.

Tussenstand na de dubbels 1-1.

In de singlespelen gaf coach Residay dit keer de voorkeur aan Michael Fowke. Edwin Ekiring bleef op de bank. Fowke tekende voor het tweede verliespunt deze avond, in een van de Amersfoort kant gezien niet goede wedstrijd van Fowke. Joran Kweekel speelde goed en resoluut en pakte het tweede punt voor TFS.

Eric Pang liet weer zien waarom hij bij de laatste acht van de wereldkampioenschappen was gekomen. In een goede partij klopte hij Saber Afif. Invalster Manouk Los bleef niet achter en klopte Sandy Bommeleijn.

Gayle Mahulette speelde met een opdracht tegen Pascalle van Nielen, alleen maar lopen en zo weinig mogelijk springen. Na wat start problemen met deze speelwijze en een kleine achterstand pakte Gayle de wedstrijd in twee games.

Een 4-2 voorsprong werd in de afsluitende mixen uitgebouwd naar een degelijke 6-2 overwinning. Gezien de blessure problemen bij de vrouwen en een ontbrekende Ruben Jille toch een prima resultaat.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

vorig artikel

Carlton Eredivisie 2014-2015 - speelronde 2

4 jaar geleden

volgend artikel

The Flying Shuttle neemt twee punten mee naar huis

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 46 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws