Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Yonex Dutch Open

Yonex Dutch Open 2014 sterk bezet

© Yonex Dutch Open+

De Yonex Dutch Open 2014, die van 7 tot en met 12 oktober, in het Topsportcentrum Almere zal plaatsvinden kent een sterke bezetting. Tijdens dit topbadmintonevenement doet naast een grote delegatie van 19 Chinezen, ook een groot aantal wereldtopspelers uit andere Europese en Aziatische landen mee.

Ruim voor de deadline van de inschrijving, die op 9 september staat, hebben topspelers uit Indonesië (totaal 23 spelers), Engeland (19 spelers), Chinese Taipei en diverse andere landen zich al ingeschreven.

Eric Pang in het mannenenkelspel en Selena Piek/Eefje Muskens in het vrouwendubbelspel, die tijdens de Wereldkampioenschappen afgelopen week in Denemarken een bijzonder goede prestatie hebben geleverd door respectievelijk de kwartfinales en de achtste finales te bereiken, zijn uiteraard van de partij. Net als alle andere spelers van de Nationale selectie. Ook de kampioene van 2012 in het vrouwenkelspel, de Tsjechische Christina Gavnholt, zal proberen een tweede titel te veroveren.

Experimentele telling

Aangezien de Yonex Dutch Open een testtoernooi voor het experimentele scoringssysteem voor Rio is, zijn we zeer benieuwd naar de ervaringen van de topspelers tijdens dit toernooi. Het experimentele scoringssysteem, bestaande uit 'best of 5 games to 11', met het huidige rally point systeem maar zonder verlenging is, in augustus tijdens de Bulgaria Eurasia Cup reeds toegepast. Deelnemers Soraya de Visch Eijbergen, ranking nummer 1 van Nederland en Ruben Jille, die tijdens de eerste Super Cup van de Eredivisie is uitgeroepen door Badminton Nederland tot Talent van het jaar, hebben deze telling in hun wedstrijden in Bulgarije al mogen ervaren.

Op verzoek van de BWF (Badminton World Federation) gaat Badminton Nederland dit experiment uitvoeren, als één van de drie Grand Prix toernooien, in de testperiode van 1 augustus tot en met 2 november 2014.

Loting

De loting voor de Yonex Dutch Open vindt plaats op 23 september.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er is 1 waardering.

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws